:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Как да залепя счупена броня?

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Silverlight
Автомобил:
Двигател:

Как да залепя счупена броня?

Мнениеот Silverlight » Пет 30 яну 2015 22:17

Предната ми броня е счупена и се чудя как да я залепя. В youtube гледах един клип, който човека си го лепи с нещо като кит обаче синичък, ако някой знае какво е то да споделя или други начини за лепене на броня.

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Re: Как да залепя счупена броня?

Мнениеот anonimko » Чет 05 фев 2015 13:27

Зависи как е счупена ако липсва парче става сложно, ако е само пукната процедурата е следната -шиене с тънка тел след това с голям поялник се добавя пласмаса най-добре от друга броня и накрая кит за пласмаса/брони -шкурене и боидисване, отвътре се подлага алуминиева мрежа и пак с поялника .Пукнатото ако е малко тел и кит за пласмаса/брони и боя.Някои ползуват и вибро кит вместо този за брони и после полиестерен, но телета и поялника си остават .

Потребителски аватар
Silverlight
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Silverlight » Чет 05 фев 2015 16:24

Тънките ленти дето се спуснати от горе до долу по средата на бронята са поизпочупени някои точно там където опира долната страна и мисълта ми е да лепя на местата, но не знам как и с какво. Въпросната мрежъчка от къде мога да я намеря, ако ще става с нея де..
[URL=http://i266.photobucket.com/albums/ii254/exiit_2008/UsBumperTextuur.jpg]Ориентировъчна снимка[/img]

Потребителски аватар
freshenero
Автомобил: Sharan
Двигател: ADY 2000

Мнениеот freshenero » Чет 05 фев 2015 17:15

http://i266.photobucket.com/albums/ii254/exiit_2008/UsBumperTextuur.jpg]Ориентировъчна снимка[/img] Не ти работеше линка.А за армировка се ползва метална мрежа за сито.Днес купувах по същия повод 100гр.-1лв.За сега само пробвах на едно парче,но тези дни мисля да се заема с една добавка за предна броня.С пистолет за топъл въздух се нагрява отвътре и се притиска за да се впие в пластмасата.Ако цепнатината свършва до някъде,се прави дупка 3мм. на самия край на суканото,за да се предотврати понататъчното и спукване.Ако се добавя материал ,то е хубаво да е от същия вид.На всеки детайл има обозначение отвътрешната страна.

Последна промяна от freshenero на Чет 05 фев 2015 17:27, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
lz2aii
Автомобил: VW Passat B 5.5
Двигател: AVB 1.9 TDI 2002

Мнениеот lz2aii » Чет 05 фев 2015 17:23

Аз като си счупих моята броня ми я залепиха със специален пистолет за горещ въздух и пластмасови електроди. Стана така, че не си личи къде е шевът и стана изключително здраво. Тоя дето ми я лепи гарантира, че ако ударя бронята на същото място, ще се спука близо до шева, но не и мястото, където е запоявано. Единственото условие е електродите да са от същата пластмаса, каквато е и бронята. На всеки детайл си има код на материала. Не е много скъпо и със сигурност става много здраво.

Потребителски аватар
Silverlight
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Silverlight » Чет 05 фев 2015 18:07

freshenero написа:http://i266.photobucket.com/albums/ii254/exiit_2008/UsBumperTextuur.jpg]Ориентировъчна снимка[/img] Не ти работеше линка.А за армировка се ползва метална мрежа за сито.Днес купувах по същия повод 100гр.-1лв.За сега само пробвах на едно парче,но тези дни мисля да се заема с една добавка за предна броня.С пистолет за топъл въздух се нагрява отвътре и се притиска за да се впие в пластмасата.Ако цепнатината свършва до някъде,се прави дупка 3мм. на самия край на суканото,за да се предотврати понататъчното и спукване.Ако се добавя материал ,то е хубаво да е от същия вид.На всеки детайл има обозначение отвътрешната страна.

Колега, ако може да направиш някакъв DIY и списък с материали. Аз мисля да я залепя с поялник, но ще видя ще измисля нещо, че в моя случай май няма да стане с мрежичка..

Върни се в “Направи си сам!”