Монтаж на парктроник
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Dimitrovi
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: 2006
Монтаж на парктроник
Здравейте колеги.Горд собственик съм на паст б5 1.9 тди 110 кончета и искам да монтирам парктроник.Не искам да пробивам бронята защото сам няма да мога да се справя.Четох за модел който е с магнитна лента.Има ли някой от вас напредстава откъде мога да си купя и как се монтира?Или да ме насочите към някой който извършва монтаж на парктроници?
- Alex_ace
- Автомобил: Golf 4 1.6
- Двигател: AKL
Re: Монтаж на парктроник
Здравей колега.Честита придобивка.
Монтажа не е сложна работа.Ако е седан - вадят се лаисните по бронята - зад тех си има готови дубки - маркираш и пробиваш с коронката само тях.Кабелите се изтеглят в кухата броня до ляв или десен стоп, минават през една тапа в ламарината и захранваш там от светлината за заден ход централата. Вземи си безйичен модел ( http://www.hid.bg/Navi-Bulgaria-Bezjichen-parktronik-LED-displei-4-8-senzora ) - избягваш теглене на кабели от багажника до таблото . Дисплея се захранва нт някъкъв + след контакт от бушониерата.При комбито ще трабва да дупнеш бронята но принципа е същия.
Монтажа не е сложна работа.Ако е седан - вадят се лаисните по бронята - зад тех си има готови дубки - маркираш и пробиваш с коронката само тях.Кабелите се изтеглят в кухата броня до ляв или десен стоп, минават през една тапа в ламарината и захранваш там от светлината за заден ход централата. Вземи си безйичен модел ( http://www.hid.bg/Navi-Bulgaria-Bezjichen-parktronik-LED-displei-4-8-senzora ) - избягваш теглене на кабели от багажника до таблото . Дисплея се захранва нт някъкъв + след контакт от бушониерата.При комбито ще трабва да дупнеш бронята но принципа е същия.
- Alex_ace
- Автомобил: Golf 4 1.6
- Двигател: AKL
Вадят се с широка плоска отверка в краищата (от към номера) от горе или от долу - на зъбчета е . Като се извадят се виждат дупките в бронята през които минават жиците на датчиците.Бележи се на лаисната къде се патад и се пробива :)
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Аз съм със електромагнитен парктроник,от ибей е купуван за нещо от рода на 20-25 лв.Принципно се слага от вътрешната страна на бронята но при мен не ми хареса разположението на елементите в самата броня,и го лепнах на лайсната на бронята-от вътрешната страна разбира се.Допълнително е обмазана лентата със силикон против корозия и работи много добре и никой не може да разбере че го има.
- Mihailov78
- Автомобил: T3 Caravelle
- Двигател: DG 1900cc Petrol