Спортен филтър

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
ts_ber
Автомобил:
Двигател:

Спортен филтър

Мнениеот ts_ber » Чет 12 апр 2007 21:51

Колеги искам да попитам има ли някакъв смисал от следната комбинация на спортния филтър с обикновен. http://forum.vwclub.bg/garage.php?m ... ge_id=4908
Искам да се промени единствено звука. Като в кутията си остава нормалния филтър. Какво ще стане? ще се получи ли ефекта който искам?

Потребителски аватар
Vextor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vextor » Чет 12 апр 2007 22:15

НЕ мисля 4е ще се полу4и това което искаш , защото звукът идва именно от махнатия оригинален филтър ........ защотот така пространствтот над дросел клапата остава празно ,което е при4ината за специфи4ният звук при подаване на газ .

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Чет 12 апр 2007 22:20

Vextor написа:НЕ мисля 4е ще се полу4и това което искаш , защото звукът идва именно от махнатия оригинален филтър ........ защотот така пространствтот над дросел клапата остава празно ,което е при4ината за специфи4ният звук при подаване на газ .

Не е точно така, аз съм с панелен K&N и звука се промени доста сериозно след като го сложих, има хора, които са я чували колата преди и след как работеше.
Звук може да се докара и като се надупчи от долната страна въздушната кутия.

Но трябва филтъра да е хубава марка BMC, K&N или нещо подобно забрави за евтините боклуци.

Потребителски аватар
Vextor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vextor » Чет 12 апр 2007 22:26

niikoo_1 написа:
Vextor написа:НЕ мисля 4е ще се полу4и това което искаш , защото звукът идва именно от махнатия оригинален филтър ........ защотот така пространствтот над дросел клапата остава празно ,което е при4ината за специфи4ният звук при подаване на газ .

Не е точно така, аз съм с панелен K&N и звука се промени доста сериозно след като го сложих, има хора, които са я чували колата преди и след как работеше.
Звук може да се докара и като се надупчи от долната страна въздушната кутия.

Но трябва филтъра да е хубава марка BMC, K&N или нещо подобно забрави за евтините боклуци.
След като надуп4иш кутията от долната страна не влизат ли боклуци и прах през тези дупки >??Защото ако продуп4иш отдоло ,минаващият от там въздух НЕ МИНАВА през филтъра нали >?

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Чет 12 апр 2007 22:31

Не не влизат, защото филтъра се пада над (отгоре) дупките.
С конус влизат най-много боклици, като изключим варианта без филтър.

Върни се в “Направи си сам!”