Задна пръскалка на Пасат Б5 1998г комби

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Задна пръскалка на Пасат Б5 1998г комби

Мнениеот drago_tr » Пон 05 яну 2015 13:27

Да споделя как с една елементарна процедура, си реших проблема със задната пръскалка на пасат Б5 1998г комби. Аз съм убеден, че не съм измислил топлата вода, но това ми се видя най-безпроблемния и евтин вариант и ето споделям го с вас какво направих.
И тъй като и аз съм вече от отбора на тези, които не им работи пръскалката на задното стъкло, при разглобяването да видя защо се е получило така, колкото и да внимавах, при мен всичко излезе на парчета, тръбички, пръскалки, всичко на сол. Моторчето обаче ми беше здраво и чистачката си работеше нормално. Разчетох се из форума из темите, а и като разглеждах механизма на пръскалката, всичко ми се видя афиф работа, дори и да го възстановя оригинално. А и цените не ми харесаха за ремонтните комплекти на тая измишльотина, нито пък ми се виждаха много надеждни тези работи с тръбичките, наставяния и т.н. камо ли да си заслужава да купувам цял механизъм заради едно такова нещо.
И след двудневно умуване, какво да я правя , взех кардиналното решение. От първата морга, от едно рено комби (може и от друга кола която си харесате, но да е комби или хечбег) свалих една задна пръскала за 1 лев, с бормашината една дупка отгоре на вратата над стъклото на пасата, малко заигравка с пиличката да пригодя дупката, прерязах старата магистрала на водата и подвързах с маркуче пръскалката и вече си имам пръскалка по оригинално от оригиналното. Затапих на моторчето в средата дупката от старата пръскалка да не вклиза влага и всичко е ок.
Съвет:
Ако сте решили така да направите като мен, търсете си пръскалка която да може да се регулира наклона на дюзата, тоест да се врътка пъпката, защото не всички са така.
Другото което е...там като се пробие дупката, слага се маркучето на пръскалката и тогава го промушвате в дупката, защото ако сложите пръскалката и после се опитате да сложите маркучето от долната страна няма да успеете, защото отвора от долната страна е много малък и е почти невъзможно да се бръкне.
:th_up
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
:th_up
Надявам се да съм бил полезен на някого

А ето това е много яко...обаче как е направено.... :dontknow

А иначе трябва да е така: :Mr Green Fun

Върни се в “Направи си сам!”