Как да си направя въртящо копче от капачка?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Как да си направя въртящо копче от капачка?
На панелът на музикалната уредба на най-голямото копче, с което се включва/изключва и с което звукът се усилва/намалява липсва гарнитурката. Иначе си работи. За целта си намерих подходяща пластмасова капачка от малка тубичка. Та искам да запълня капачката с някаква пластелиноподобна смес, да я сложа на "израстъка", която в последствие да се втвърди и да мога да я въртя и натискам. Имате ли идеи?
- stefko1992
- Автомобил: vw polo 9n
- Двигател: SDI 64 hp
Re: Как да си направя въртящо копче от капачка?
Ако някъде покрай теб има зъбитехничска лаборатория там използват пластмаса наречена дуракрил.Използва се най често за поправка или "залепване" счупени протези.Пластмасата представлява течност и прах.Забъркват се ,изчаква се известно време и пласмасата добива консистенция наподобяваща пластелин или може би малко по мека от него.Интервала от време през който пластмасата е с тази консистенция удобна за работа е около 2,3 мин след това се втвърдява. Та на кратко ако има лаборатория покрай теб може да попиташ да си закупиш малко ,апък може и да ти дадът за без пари пари
.

- Petyoffy
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CBBF 2012
... с топъл силикон (този на пръчки) също би трябвало да стане. 

- dandan
- Автомобил: Passat B5-5
- Двигател: AHA 2003
MIX-FIX май се казваше, два 'пластелина' се смесват с мачкане и се втвърдява за около 15 мин. Не съм сигурен за името, че беше отдавна, но във някой магазин може да ти подскажат.
Другото му име е 'mighty putty' ама не знам дали е познато в БГ
Другото му име е 'mighty putty' ама не знам дали е познато в БГ