Габарити в предени мигачи (US Style) Г2

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
PeshoVW
Автомобил: VW Golf II
Двигател: EZ
Контакти:

Габарити в предени мигачи (US Style) Г2

Мнениеот PeshoVW » Пет 06 фев 2015 20:43

Здравейте от името на темата се разбира за какво точно става дума. От много отдавна искам да си направя мигачите на колата да светят като габарит, както на американските коли, но така и нищо не свърших, докато един ден не се наканих и се захванах и хоп за нула време всичко беше готово. Цялата процедура е много лесна и всеки би могъл да си я направи сам.
Искаше ми се да е някак "по-оригинално" или поне изпипано.
Първото което направих бе да си купя две такива крушки с две светлини 5w за габарит и 21w за мигач от руски магазин естествено, на цена по 50ст. След което си набавих и две най-обикновени фасунги за крушки с две светлини. С това много се улесних. Те бяха със своя пластмаса за захващане, която влизаше точно в мигача, но крачетата бяха по други и не можеше да се захване. Ето ги и тях.

Изображение
Изображение

Понеже имах още един чифт кабели от другите ми мигачи реших да използвам тях. Отрязах кабелите, изкормих вътрешността на оригиналните фасунги. След което извадих новата фасунга от пластмасата й и я пъхнах в старата, малко се наложи да я разширя и всичко се получи.

Изображение
Изображение

Тук вече съм ги сложил в старата фасунга.

Изображение

Взех си кабелни обувки и вместо спойки за по здраво и сигурно използвал от тези "гилзички", за които взех на заем кербовъчни клещи и да ги захвана както си му е реда, като използвах и термо шлауфки.

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Двата кабела за мигача съм ги увил в шлауфка, понеже вървят заедно, а жълтия (за габарита) понеже е самостоятелен все още не съм.
Остана ми само да запълня дупката във фасунгата да не влизат боклуци и вода, понеже я направих малко по-голяма от необходимото.
Ето го и крайния резултат.

Изображение

Надявам се темата да е полезна за някого, гледах да е подробно и ясно описано всичко. Благодаря

Върни се в “Направи си сам!”