Релета и ксенон ?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Релета и ксенон ?
Колеги колата е Пасат б5 98 год Наскоро монтирах успешно ксенон 35в 5000к-останах очарован от разликата с предишните свещи с които я бях купил и за малко да пребия някой по пътя!-сега идва ред на фаровете с лупи които се готвя да майсторя за подобряване на осветеността. Понеже съм максималист се интересувам дали ще има подобрение ако шибна и по 1 реле на фаровете. Запознат съм че баластата работи с напрежение между 9в и 16в приблизително. Но не съм запознат при различно напрежение дали има разлика? Ще използвам темата и да попитам за стъкла за фаровете на пасатите без оребрение и евентуалното вграждане на лупите в рефлектора специално за пасатите.
Re: Релета и ксенон ?
Не ти трябват релета. Стъкла има, но не знам дали се продават отделно или цели фарове трябва да търсиш с гладки стъкла. Има и лупи за вграждане, а се продават и цели фарове с монтирани лупи и гладки стъкла.
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Също така може и да изпилиш оребрението

А какъв е смисъла да сложиш допълнително лупи,до търсиш стъкла без оребрение ,или да ги дадеш на майстор да ти махне оребрението?
Занимавка и проблеми,освен ако не си намериш много евтино лупите.Иначе ако не се лъжа нови лупи вървят около 120лв.
Наскоро гледах продаваха фарове с лупи на депо ползвани 2 години за 160 лв.,за мен по добрия вариант е нещо такова да търсиш,или направо нови на депо не са чак толкова скъпи.
Занимавка и проблеми,освен ако не си намериш много евтино лупите.Иначе ако не се лъжа нови лупи вървят около 120лв.
Наскоро гледах продаваха фарове с лупи на депо ползвани 2 години за 160 лв.,за мен по добрия вариант е нещо такова да търсиш,или направо нови на депо не са чак толкова скъпи.
- plameney
- Автомобил: Passat B5 1.6
- Двигател: ARM 2000
- Контакти:
Ако успееш да заделиш 260 лева,препоръчвам фаровете от линка http://www.ilkomotor.com/index.php?productID=1322
Аз съм с такива и светят много добре с ксенон.Не заслепяват насрещно движищите се водачи.
За релетата колегите са казали-няма нужда.
Аз съм с такива и светят много добре с ксенон.Не заслепяват насрещно движищите се водачи.
За релетата колегите са казали-няма нужда.
Пилил съм и при "майстор" и в последствие сам. Второто е играчка, а първото струваше 70 лв, но аз нямам избор, защото нямам стъкла без оребрение. Ако имах оферта за 260 лв да си ги купя готови, не бих се занимавал да вграждам. Лупите са 120, 70 за стъргане.... и то кажи речи същото. Е, с тази разлика, че за 260 ще имаш само къси на лупи, а моите са би-ксенон.
-
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8 125hp
Колеги вместо да ги пилите тези стъкла защо не си поръчате направо прозрачни за същите пари.
http://www.ebay.com/itm/Pair-of-Plastic-Headlight-Lens-Replacement-for-VW-Passat-B5-MK5-European-type-/181183082383?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item2a2f5a6f8f&vxp=mtr
70лв. с безплатна доставка!
http://www.ebay.com/itm/Pair-of-Plastic-Headlight-Lens-Replacement-for-VW-Passat-B5-MK5-European-type-/181183082383?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item2a2f5a6f8f&vxp=mtr
70лв. с безплатна доставка!
Това и ще направя,интересно че не се продават в БГ, инсталирам лупи, пръскам рефлектора черно, ангелски очи или диодна лента вътре във фара, стъклата и класика :)
естествено всичко се прави на други фарове :). Ще пускам снимки.

-
- Автомобил: Passat
- Двигател: AFN
Пък ако знаете какъв кур е да вградиш лупи просто не е истина. Не стига, че не са доизмислени тея лупи ами и нагласането им спрямо дългите е луда работа. Още съжалявам защо се захванах с вграждането им...
- jabre
- Автомобил: vw passat 35i vw golf mk1 1979
- Двигател: AAZ 1992
вгради си моримото биксенонови лупи, аз карам 3те години безпроблемно, по лесно е за вграждане от заводски който найвече не са биксенон, и по лесно се вгражда всичко със моримото.
Ще търся по сърбски обяви беше по скоро в обяви..... гледай сайта "купујемпродајем" ако си от София аз ще ти го донесвам до тук.
Ще търся по сърбски обяви беше по скоро в обяви..... гледай сайта "купујемпродајем" ако си от София аз ще ти го донесвам до тук.