Помощ за направата на болтове за деференциал MK4
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- golfmaniak666
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHL
Помощ за направата на болтове за деференциал MK4
Така поради лошите ми финансово положение се наех сам да си ремонтирам скоростната кутия на 1.6 101 коня с код DUU.Както всичко предполагам знаем тя има проблем с нитовете на короната.При мен щетите бяха корона и пинион който закупих от колега от форума сега остава да сменя нитовете с болтове и да се приключи тази идилия.може ли някой да ми помогне с направата им?някой правил ли ги е при стругар?може ли да ми даде размери и да ме орентира какво трябва да се направи защото 170лв са ми много за да ги взема от магазин 

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Re: Помощ за направата на болтове за деференциал MK4
Пич много са ама нали се сещаш че тези болтове за 170лв са изчислени за натоварване Х. От какъв материал ще ти ги направи стругаря? По добре дай 170лв за това което трябва вместо да дадеш някаква малка сума на стругар. Ще му сложиш произведенията и дифа ще излезе през корпуса на кутията да си види майстора.
- williams_vn
- Автомобил: opel astra H-OPC - lada 2103
- Двигател:
ако стругаря си разбира от работата ще ти ги направи от подходящия материал с достатъчна якост но не прекалена за да не се счупи абе има си наука за тия неща дано вземеш правилното решение на въпроса . иначе колегата е прав да не тръгне дифа да те търси през кутията
- golfmaniak666
ще събера малко пари и ще ги взема от представителството за да забравя проблема
- dandan
- Автомобил: Passat B5-5
- Двигател: AHA 2003
Нека колегата си ги купи за да не стане грешка.
По мое мнение обаче тези болтове няма да са нищо специално откъм материал. В смисъл нитовете за да се занитят са меки, не може да сложиш закалени нитове, просто са с необходимата твърдост. Болтове маркирани с цифрата 12.9 са доста по-твърди от нитовете. Ако нямат специална форма аз бих сложил такива с подходящи гайки и подсигурени против развиване с Локтайт, резбата да е по-ситна х1 например(това може стугар да каже или да се видят тези които се продават за целта с каква резба са). Такива се ползват на полуоските например, които пък са директно свързани с диференциала но на по-малък радиус- т.е. подложени са на по-голяма сила.
Уточнявам, че процедурата не съм я правил и съветвам колегата да си ги купи. Това е лично мнение.
Навремето съм сменял болтове на диференциал на друга кола, по други причини.
По мое мнение обаче тези болтове няма да са нищо специално откъм материал. В смисъл нитовете за да се занитят са меки, не може да сложиш закалени нитове, просто са с необходимата твърдост. Болтове маркирани с цифрата 12.9 са доста по-твърди от нитовете. Ако нямат специална форма аз бих сложил такива с подходящи гайки и подсигурени против развиване с Локтайт, резбата да е по-ситна х1 например(това може стугар да каже или да се видят тези които се продават за целта с каква резба са). Такива се ползват на полуоските например, които пък са директно свързани с диференциала но на по-малък радиус- т.е. подложени са на по-голяма сила.
Уточнявам, че процедурата не съм я правил и съветвам колегата да си ги купи. Това е лично мнение.
Навремето съм сменял болтове на диференциал на друга кола, по други причини.
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Всеки стругар ще ти ги направи Тези в магазина нещо не познават парите 20лв за болт 

- Alex_ace
- Автомобил: Golf 4 1.6
- Двигател: AKL
Здравейте колеги.За въпросните болтове - ако може някой да даде 1 от тези по 170 лв. - имам достъп до механичната лаборатория на Лукоил Нефтохгим Бургас - ще ми изследват болта за якост , тип на стоманата и ще свалят чертеж за направата му , качваме ги тук и ще спестим доста пари на колегите с тези проблеми :)
- aradovanov
- Автомобил:
- Двигател:
Резбата на такива болтове не се прави на струг.
- toshara
- Автомобил: MK2 Golf
- Двигател: GTI PB 1990
aradovanov написа:Резбата на такива болтове не се прави на струг.
Точно така,защото се получават шупли и микропукнатини и се късат.Болтовете се леят директно,това се отнася и за болтовете на мотовилките в цилиндровата група

- dandan
- Автомобил: Passat B5-5
- Двигател: AHA 2003
Има ли нещо друго специално освен че трябва да са здрави?
-
- Автомобил: Passat
- Двигател: AFN
Трябва да отговарят на определени механични качества. Относно горния пост за леенето им....:) Студено или топло валцовани или накатени, без да има стружкоотнемане разбирам, ама извинете ме да са отляти ......Моето мнение е да си ги купиш или им се прави химичен анализ и се определя материала. После се изработват и следва ПРАВИЛНА термична обработка за да се постигнат необходимите механични качества, плащаш си и цената може и да е повече от 170 лева. Така че най-добре е да си ги купиш!
Поздрави
Поздрави
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Нови ! Никакъв стругар!
- golfmaniak666
Купих ги с помоща на колега ги взех с отстъпка и сега съм спокоен 

Здравейте ... Колега ще кажеш ли кои ти помогна и евентуален Номер ако е възможно защото в момента колата ми е с разглобена скоростна и се оказаха въпросните нитове... Ще съм ти мн благодарен ако ми помогнеш
И евентуално от къде си ги взел... Благодаря предварително 

golfmaniak666 написа:Купих ги с помоща на колега ги взех с отстъпка и сега съм спокоен
Ще ми кажеш ли кой колега и евентуална връзна с него ..... благодаря мн