Венто 1,9 тд свирене на накладки при ненатисната спирачка

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Венто 1,9 тд свирене на накладки при ненатисната спирачка

Мнениеот Водния дух1 » Вто 29 сеп 2015 15:42

Става въпрос за предните спирачки.От лятото се появи проблема-като покарам малко и се започва едно противно свирене.направи ми впечатление ,че започна първо лявото колело и после и дясното.Това само с ниска скорост .И друго-при завой се променя ''мелодията''.Отворих сп.апарати-почистих добре.Махнах маншончетата и погледнах буталцата,но там е на ред .Стоят си лъскави,няма ръжда и си се прибират лесно.Но какво ми направи впечатление-като ги прибера и се връщат пак напред.Това нормално ли е?После сглобих и тръгнах за проба и след 10на км.се започна пак.Също така ми се струва ,че дисковете загряват повече отколкото трябва,но спирачките не задържат :screwy .После естествено смених накладките и свиренето спря,но дисковете си греят.Дали да сменям и маркучите-данеби вътре да има доста наслоявания,а течността и нея ли да сменям?

Потребителски аватар
vladovelin
Автомобил: Golf3 GTI
Двигател: 2E 1994

Re: Венто 1,9 тд свирене на накладки при ненатисната спирачк

Мнениеот vladovelin » Вто 29 сеп 2015 23:28

Ако спирачните маркучи са стари е възможно гумата да е станала на желе отвътре и след натискане на педала, спирачният апарат притиска накладките към диска, но след отпускане на педала течността не може да се върне напълно и остава някъкво налягане макар и малко което притиска леко накладките.

Потребителски аватар
Водния дух1

Мнениеот Водния дух1 » Сря 30 сеп 2015 16:53

Да,маркучите са стари-даже може и да са оригиналните.Ще ги сменя и тях и ще пиша за резултата,щото май има и други колеги със сходен проблем.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Сря 21 окт 2015 9:02

Възможно е да са ти разбити водачите на апаратите. :c020

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Сря 21 окт 2015 9:10

Колегите са прави....апаратите задържат, сега е момента да намериш кое от 2те или и 2те е тръгнало...Хубаво е да смениш и спирачната течност след процедурите

Потребителски аватар
Водния дух1

Мнениеот Водния дух1 » Сря 21 окт 2015 17:58

Водачите са здрави-накарах майстора ми да ги разглоби пред мен.Апаратите се движат нормално.Направи ми впечатление обаче,че буталата се движат и те нормално(не са клеясали),но като ги избутах навътре не застанаха а искат да се връщат обратно.Поради тази причина ще сменя и маркучите,щото както каза горния колега от старост може да са гъбердясали и да не пропускат течността да се върне.Естествено и течността ще се смени ,ако тр.и помпата.Пропуснах да кажа ,че вентото няма ABS.

Върни се в “Направи си сам!”