Венто 1,9 тд свирене на накладки при ненатисната спирачка
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Венто 1,9 тд свирене на накладки при ненатисната спирачка
Става въпрос за предните спирачки.От лятото се появи проблема-като покарам малко и се започва едно противно свирене.направи ми впечатление ,че започна първо лявото колело и после и дясното.Това само с ниска скорост .И друго-при завой се променя ''мелодията''.Отворих сп.апарати-почистих добре.Махнах маншончетата и погледнах буталцата,но там е на ред .Стоят си лъскави,няма ръжда и си се прибират лесно.Но какво ми направи впечатление-като ги прибера и се връщат пак напред.Това нормално ли е?После сглобих и тръгнах за проба и след 10на км.се започна пак.Също така ми се струва ,че дисковете загряват повече отколкото трябва,но спирачките не задържат
.После естествено смених накладките и свиренето спря,но дисковете си греят.Дали да сменям и маркучите-данеби вътре да има доста наслоявания,а течността и нея ли да сменям?

- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
- Двигател: 2E 1994
Re: Венто 1,9 тд свирене на накладки при ненатисната спирачк
Ако спирачните маркучи са стари е възможно гумата да е станала на желе отвътре и след натискане на педала, спирачният апарат притиска накладките към диска, но след отпускане на педала течността не може да се върне напълно и остава някъкво налягане макар и малко което притиска леко накладките.
- Водния дух1
Да,маркучите са стари-даже може и да са оригиналните.Ще ги сменя и тях и ще пиша за резултата,щото май има и други колеги със сходен проблем.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Възможно е да са ти разбити водачите на апаратите. 

- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Колегите са прави....апаратите задържат, сега е момента да намериш кое от 2те или и 2те е тръгнало...Хубаво е да смениш и спирачната течност след процедурите
- Водния дух1
Водачите са здрави-накарах майстора ми да ги разглоби пред мен.Апаратите се движат нормално.Направи ми впечатление обаче,че буталата се движат и те нормално(не са клеясали),но като ги избутах навътре не застанаха а искат да се връщат обратно.Поради тази причина ще сменя и маркучите,щото както каза горния колега от старост може да са гъбердясали и да не пропускат течността да се върне.Естествено и течността ще се смени ,ако тр.и помпата.Пропуснах да кажа ,че вентото няма ABS.