Как сте работили с Turtle Wax Color Magic ?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Как сте работили с Turtle Wax Color Magic ?
Някой от вас ползвал ли е и как е ползвал въпросната паста. Имам свободно време и се чудя дали да не си мина цялата кола със сивият вариант. Доколкото виждам е паста/вакса за ръчно нанасяне. Аз имам и машинка та се чудя дали да не я ударя с машинката. Доколкото разбрах се нанася с микрофибърна кърпа или друга такава която не пуска власинки и след 3 до 5минути като изсъхне детайла се избърсва с обратно въртеливи движения на нанасянето с друга суха кърпа. Правилно ли се ориентирам или бъркам. Ефекта разбрах е от 2 до 3 месеца според зависи. Ако имате по-добра идея също споделете. Боята не е перфектна и няма да се търси чак перфектно качество.
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Как сте работили с Turtle Wax Color Magic ?
щом имаш и машинка си вземи пасти на 3М ~ 7лв/100мл
остави тея търтъли
остави тея търтъли
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Кои пасти или коя да си купя на 3М и каква е долу горе разходната норма..с комби съм
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
според състоянието на колата - иди до някой магазин за автобои и поискай консултация от продавача.
вентото го пастирах само с номер 3 тъй като боята нямаше забележки - търсих просто блясък и защита
пасата ще го подкарам с 2ри номер тъй като си има разни паяжини от четките на автомивката
вземи си 200мл. - предполагам ,че ще ти стигне
машината ти каква е?
вентото го пастирах само с номер 3 тъй като боята нямаше забележки - търсих просто блясък и защита
пасата ще го подкарам с 2ри номер тъй като си има разни паяжини от четките на автомивката
вземи си 200мл. - предполагам ,че ще ти стигне
машината ти каква е?
- andreygg
- Автомобил: Polo 6n2
- Двигател: AUA 2000
http://www.formula1wax.com/products/car ... id-car-wax
Ето това си заслужава всяка стотинка. Има го в бензиностанциите на Лукойл. Струва около 12.00 лева.
За Turtle Wax мога да кажа, че като попадне на пластмасова лайстна се чисти много трудно и остава бяло. С тази няма проблеми.
Ето това си заслужава всяка стотинка. Има го в бензиностанциите на Лукойл. Струва около 12.00 лева.
За Turtle Wax мога да кажа, че като попадне на пластмасова лайстна се чисти много трудно и остава бяло. С тази няма проблеми.
-
- Автомобил: BORA 1.6 16V
- Двигател: AUS 2000
В случая(на колегата mupk0) става въпрос за вакса,а не за паста.Не го обърквайте човека,щото разликата е огромна.Ваксата се нанася ръчно с гъбичка(обикновено е в комплекта с кутията на ваксата) и се почиства също ръчно с микрофибърна кърпа.Това,което е най-доброто(и съм доволен от резултата) в средния ценови клас е:http://www.cardetailing.bg/product/41/poorboys-natty-s-paste-wax-blue.html.
А най-доброто във високия клас е:http://www.senax.bg/eshop/product/7/premium-class-100-karbonova-vaksa.html
Последната още не съм я пробвал,но като се постопли времето и това ще се случи.
Успех на всички и
А най-доброто във високия клас е:http://www.senax.bg/eshop/product/7/premium-class-100-karbonova-vaksa.html
Последната още не съм я пробвал,но като се постопли времето и това ще се случи.
Успех на всички и

- stypkata
- Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
- Двигател: AEK
Ако ти се чака за доставка от чужбина и искаш максимално добър ефект ти препоръчвам паста Meguiar's m105+m205.За съжаление в бг никой не ги внася и тук най-доброто е на 3м,но в бс започнаха да разреждат с вода насипните пасти.забелязва се огромна разлика между паста купена с туба и същата купена наспно.meguiars ги има в англ. ибей.
- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
Това за което питаш не е паста, а вакса прикрива дефектите в лака и го предпазва, но ефекта е не е дълъг. Хубаво е да я пастираш и после да я предпазиш с вакса.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
При мен боята е средна хубост и обикновено пролетта я пастирам със сивата пасата на 3М.Мисля че я водеха 76-ти номер.
Тя най-фината и обира само леките драскотини и бута само "мъртвия" лак.
После я минавам и с една костенурка или друг вид вакса за да "запечати" пастираното.
Обикновено след ваксата боята става супер гладка и водата от дъжд седи на капки,много яко
Тя най-фината и обира само леките драскотини и бута само "мъртвия" лак.
После я минавам и с една костенурка или друг вид вакса за да "запечати" пастираното.
Обикновено след ваксата боята става супер гладка и водата от дъжд седи на капки,много яко