Golf 4 Комфорт модул 1C0 от англичанка

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Dpapazov

Golf 4 Комфорт модул 1C0 от англичанка

Мнениеот Dpapazov » Съб 21 май 2016 15:55

Здравейте, колеги,

Имам проблем след монтирането на комфорт модул 1C0 в голф 4.
Ще опиша прогреса и моля за съвет, как да оправя някой неща.

Първо, окабеляването и пиновете са преместени от 1J0 на 1C0 без проблем, всичко работи.
Машинките от англичанката са дясна за шоф. врата и лява за пасажерска.
Съответно при мен лявата не иска да тръгне на шоф. врата и от другата страна е същото, та размених платките в моторчетата.

Проблем 1 - копчетата на мастър суича за предни врати бяха разменени. Ляво копче - десен прозорец, дясно копче - ляв прозорец. Оправих ги, като размених два пина в буксата, която се включва в механизма за управление на стъклата.

Проблем 2 - Индикациите за отворени врати бяха разменени на фиса. Оправих ги с VDS Pro, като на стойности 04358, 04359, 04360 презаписах стойност 255 от 16.

Проблем 3 - Огледалата... Всичко е на обратно, като започнем от позицията на ключа спрямо огледало, до това, че огледалото върви в обратна посока при движение на джойстика.

След като отстраних проблем 2, пробвах да разменя платките, както са си били. Но машинките не работят на места, различни от предназначението им. Нищо, че елементите и всичко им изглежда еднакво и след като не мога да ги направя, както трябва, ги върнах и проблема с огледалата остана.

Ако някой е запознат с начин за прекодиране на самите машинки от английска шофьорска да си е нормална с лява дирекция, би ми било полезно.

Ако някой има нужда от текстовите материали за самия ъпгрейд, ще съдействам.

Върни се в “Направи си сам!”