Възстановяване на кожен волан Golf4/Bora
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил: BORA 1.6 16V
- Двигател: AUS 2000
Възстановяване на кожен волан Golf4/Bora
Някой ползвал ли е този продукт:http://www.technobg.com/Mini-komplekt-za-vazstanovyavane-na-koja-i-vinil-za-iztriti-volani-sedalki-podlakatnici-1-boya.Какво лаково покритие трябва да се положи-мат или гланц?
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Re: Възстановяване на кожен волан Golf4/Bora
Боя за кожени якета Silver, има я в Практикер - 5лв, върши идеална работа. Преди това се чисти хубаво с мокри кърпички и ако трябва да заглажда с шкурка 800. Има хубава тема по въпроса.
-
Вече е поръчан комплекта.Даже намерих и клип как се прави https://www.youtube.com/watch?v=oNL35JH2LGs.
Остава сериозният "?" с какъв лак да се запечата-мат или гланц.С гланц май ще е лъскава цигания?
Остава сериозният "?" с какъв лак да се запечата-мат или гланц.С гланц май ще е лъскава цигания?
-
Ето и резултата:
Преди:
След боядисване и лакиране:
Лакирането съм направил със смесване 50% мат с 50% гланц(по 2 пипети от двата вида).Оказа се ,че това количество е много та минах волана 3 пъти.Голяма грешка-сега е твърде грапав и като го напече слънцето лепне(3 дни след мазането).Кожуха на скоростния лост минах само веднъж със същия лак(без да го боядисвам преди това) и той стана перфектно(даже май твърде лъскав).Та с лака минавайте само веднъж.Количеството в шишенцата е достатъчно за цялостно боядисване и лакиране на около10 волана.
Успех и
Преди:
След боядисване и лакиране:
Лакирането съм направил със смесване 50% мат с 50% гланц(по 2 пипети от двата вида).Оказа се ,че това количество е много та минах волана 3 пъти.Голяма грешка-сега е твърде грапав и като го напече слънцето лепне(3 дни след мазането).Кожуха на скоростния лост минах само веднъж със същия лак(без да го боядисвам преди това) и той стана перфектно(даже май твърде лъскав).Та с лака минавайте само веднъж.Количеството в шишенцата е достатъчно за цялостно боядисване и лакиране на около10 волана.
Успех и

- Ivo_Dinkov
- Автомобил: Audi Quattro Turbo
- Двигател: BGB
- Контакти:
Заводското съотношение за цвета на твоя волан е 80:20 гланц:мат, а лепненето идва от много дебел слой боя и/или лак, който на практика още съхне. Грапав е , защото отгоре се еобразувала коричка с формите на релефа на дланите ти и/или защото си ползвал прекалено пореста гъба за нанасянето.
Еии супер се е получило възстановяването колега. Аз също съм възстановявал моя волан само, че комплекта си го взех от автореновация директно те май двата комплекта в технобг и автореновация са еднакви. Възстанових си моя волан още миналото лято и до днес почти не е мръднал - казвам почти защото имах глупостта да го хвана веднъж с ключовете както ми бяха в ръката респективно малко го надрах, но пак си изглежда перфектно. Продуктите са много топ качество и са доста издръжливи , но мисля , че е важна и поддръжката поне веднъж на 2-3 седмици го подхранвам с http://avtorenovacia.com/leather-cleaner-lotion.html , освен че мирише добре прави кожата много мека и приятна на допир.
-
Волана все още лепне,щото както вече писах има 3 ката лак без време за съхнене м/у тях(досвидя ми да го изхвърля,та мацах ли мацах...А е грапав заради многото 50/50 мат в лака.Калъфа на ск.лост обаче изглеждаше много по-зле от волана(посърнал,избелял, намачкан и увехтял) а стана чуден само с лак(а и го лакирах на място без никакво разглобяване,без престараване и само колкото да изразходя лака).Моят комплект също е от автореновация и ползвах приложената гъба,така че грапавините са от мата в който има някви частици(в упътването си го пише).Единствената ми забележка към тях е ,че приложените ръкавички са като за в детската градина,т.е прекалено малки.От технобг ми пратиха имейл за приета поръчка.След като културно изчаках 10 дни,ги запитах дали поръчката е изпратена ала отговор така и не получих и до днес.Сами си направете изводите дали да поръчвате от тях.Що се отнася до млеката за почистване и поддръжка на кожа...Абе доктор Радева....Я съм само на
,а колата на бензин.Иначе за външно почистване си я глезя с разни...
Е те тва е последното: съответно шампоан,кърпа за клейване и вакса-общо за около 180лв.,така че ще мине и без млека за кожа.
Аде със здраве и

Е те тва е последното: съответно шампоан,кърпа за клейване и вакса-общо за около 180лв.,така че ще мине и без млека за кожа.
Аде със здраве и

Хаха ръкавиците на мен ми легнаха идеално :D Ти явно си с много големи ръце. Сега звъннах да си поръчам лосион за подхранване и ги питах за този проблем с технобг където си го споменал, жената в офиса ми каза, че те снабдяват технобг със стока , но от технобг им изпращали поръчките през 5-6 дена, което и за тях било необяснимо.. абе затова най-добре си е директно от вносителя.
Извинете, че бъмпвам темата. Днеска си намазах с волана с комплекта от автореновация но нещо пооплесках и не ми харесва. Отблизо като се загледам седи на точки и е грапав на допир. Ползвах само гланцовия лак, матовия не съм го пипал. Нанесох 3 слоя боя и после изсуших със сешоар, почнах да слагам от лака но както пишеше в упътването се появиха бели точки затова капнах малко от боята в лака. Обаче пак си седи грапаво и ме дразни. Утре мисля да сложа още един слой боя и да пробвам матовия лак да вида дали ще се оправи, но се колебаех дали да пробвам отгоре или с червеното и сивото да изтрия целия слой и да почна наново? Ето снимка:
http://i.imgur.com/0F45sHD.jpg
Дали е възможно боята да не е засъхнала достатъчно и затова да се е получило така, или нещо от гъбата?
http://i.imgur.com/0F45sHD.jpg
Дали е възможно боята да не е засъхнала достатъчно и затова да се е получило така, или нещо от гъбата?
-
Ами нормално е да е грапав.Все пак е кожен волан.И е грапав и за да не се плъзга в ръцете.С матовия лак ще стане още по-грапав и груб.На снимката е перфектен.Споко и 

- Ivo_Dinkov
- Автомобил: Audi Quattro Turbo
- Двигател: BGB
- Контакти:
Изобщо не е нормално- това е рзултат на лоша подготовка.
Ето за сравнение:

Ето за сравнение: