Ремонт на шибидах

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Ремонт на шибидах

Мнениеот bobcho » Съб 21 апр 2007 20:49

Всички знаем най - голямата болка на VW - шибидаците, а именно счупване на ляв водач.И при мен беше същото положение.Реших най-после да оправя и него или поне да се опитам :).Поразрових се в познатия ни http://volkswagen.msk.ru и намерих тази тема в техния форум:

http://volkswagen.msk.ru/forum/index.php?showtopic=49776

Нямаше от къде да си купя такъв водач ( нов ), а и знам, че не е евтин и решх да поправя счупения

1- ви вариант (неуспешен) описвам го за да не си прави човек напразни усилия.След като разфасовах колата и разглобих шибидаха измих водача с обезмаслител го залепих с течен метал.Стоя 24 часа, но след събирането измина 10 см. и отново се откъсна.

2- ри вариант ( за сега работи ).Усетих се, че с подобни лепила няма да стане работата и реших да го скача с поща на винт.Понеже мястото е ограничено трябваше винта да е малък.Намерих такъв - М 2.6

Изображение

Понеже нямам фотоапарат, а днес всичките ми познати с такъв се бяха покрили съм нарисувал на горната снимка как е минал винта през водача.

Изпълнението...

Побих отвор с бургия 2 мм.Купих си метчици М 2.6 1-ви, 2-ри и 3-ти.Нарязах резба по цялата дължина на отвора и завих винта.След като го завих го отрязах с ножовката за да не пречи главата му.

За сега системата работи.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Ремонт на шибидах

Мнениеот parno » Пет 01 окт 2010 17:48

за честито днес строших и моя :o :shock даже не съм карал 100 км и вече строших колата :shock
колегата да пише ако още си кара колата дали му бачка шибидаха че строших единия водач и сега не ще да се затвори
помагам му с отверката

Потребителски аватар
rufkata
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Seat Ibiza 1.9 TDI 305 Nm
Двигател: 1.9 TDI ASV

Мнениеот rufkata » Пет 01 окт 2010 17:59

:banghead:

Последна промяна от rufkata на Пет 01 окт 2010 18:01, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
rufkata

Мнениеот rufkata » Пет 01 окт 2010 18:00

parno написа:за честито днес строших и моя :o :shock даже не съм карал 100 км и вече строших колата :shock
колегата да пише ако още си кара колата дали му бачка шибидаха че строших единия водач и сега не ще да се затвори
помагам му с отверката

На баща ми на тройката се скъса водача,не съм му го сменял защото нямам време,но не вярвам да е много скъп.За разглобяването на люка мога да помогна със снимки,а за Пловдив и със разглабяне и зглобка(без пари естествено за членове на клуба) :beer

Потребителски аватар
1,9TDI
Автомобил: Passat B6
Двигател: BMP

Мнениеот 1,9TDI » Пет 01 окт 2010 18:39

rufkata написа:
parno написа:за честито днес строших и моя :o :shock даже не съм карал 100 км и вече строших колата :shock
помагам му с отверката

На баща ми на тройката се скъса водача,не съм му го сменял защото нямам време,но не вярвам да е много скъп.За разглобяването на люка мога да помогна със снимки,а за Пловдив и със разглабяне и зглобка(без пари естествено за членове на клуба) :beer

Само от порядъка на около 240 лв :screwy по спомен. Ето и темата
viewtopic.php?f=11&t=119641&hilit=%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D1%87

Потребителски аватар
rufkata

Мнениеот rufkata » Пет 01 окт 2010 19:16

1,9TDI написа:
rufkata написа:
помагам му с отверката

Само от порядъка на около 240 лв :screwy по спомен. Ето и темата
viewtopic.php?f=11&t=119641&hilit=%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D1%87

Колкото и да се мъча да не се карам и да не обиждам,вие ме предизвиквате.Разглобил съм повече люкове от колкото си виждал(най вероятно)и си нямаш на представа специялно на голф 2 и 3 като са се чупели как сме ги ремонтвали със подръчни средства,някой още преди 3 години(още работят)така,че чети си темичките и се опитвай без да си се зблъсквал със проблема да не обиждаш хора които вече са го решавали.
Нищо лично,но човек ако си позволява да говори трябва да може да се аргументира със постигнати резултати.

Потребителски аватар
1,9TDI

Мнениеот 1,9TDI » Пет 01 окт 2010 19:46

:офф
Колега извинявам се ако си се засегнал, но:
1-во Написал си но не вярвам да е много скъп. Това за мен означава, че ти не си запознат с цените и за това написах само около 240 лв защото имаше тема за ремонт на шибедах и в нея някой колега беше написал 240 лв. Аз лично не съм проверявал цената дали е актуална или не.
2-ро Моя водач също беше счупен и съм свалял и разглобявал целия механизъм. Знам колко са финни частите, както и колко лесно се чупят.
3-то А и като гледам съм се аргументирал като съм добавил темата в която го пише

Потребителски аватар
rufkata

Мнениеот rufkata » Пет 01 окт 2010 20:00

1,9TDI написа::офф
Колега извинявам се ако си се засегнал, но:
1-во Написал си но не вярвам да е много скъп. Това за мен означава, че ти не си запознат с цените и за това написах само около 240 лв защото имаше тема за ремонт на шибедах и в нея някой колега беше написал 240 лв. Аз лично не съм проверявал цената дали е актуална или не.
2-ро Моя водач също беше счупен и съм свалял и разглобявал целия механизъм. Знам колко са финни частите, както и колко лесно се чупят.
3-то А и като гледам съм се аргументирал като съм добавил темата в която го пише

Предпочитам да го оставя без коментар и да абдикирам от темата,което не означава,че не държа на горе написаното :да:

Потребителски аватар
S_V
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот S_V » Вто 05 окт 2010 21:39

Бях писал в другата темичка за счупен водач на люка .... все още моята измишльотина работи без проблем ;)

Потребителски аватар
brmbrm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот brmbrm » Вто 05 окт 2010 23:02

Ето ви, за да не се карате става въпрос за София
089666636 - Костадин
...обаждате се и казвате... "Колата ми е Зил 131 с ел.шибидах, скъсаха ми се водачите колко пари?"
Така ще е по лесно от колкото да се засягате един друг :063:

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Сря 06 окт 2010 5:20

S_V написа:Бях писал в другата темичка за счупен водач на люка .... все още моята измишльотина работи без проблем ;)

и тя е? дай линк поне?

Потребителски аватар
shveda_
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот shveda_ » Сря 06 окт 2010 6:39

Ето я темата.Само че снимките не се отварят.Колегата да ги качи на ново.

viewtopic.php?f=11&t=119641&start=15

Потребителски аватар
1,9TDI

Мнениеот 1,9TDI » Сря 06 окт 2010 18:23

brmbrm написа:Ето ви, за да не се карате става въпрос за София
089666636 - Костадин
...обаждате се и казвате... "Колата ми е Зил 131 с ел.шибидах, скъсаха ми се водачите колко пари?"
Така ще е по лесно от колкото да се засягате един друг :063:

Днес се обадих в авточасти Лучано за актуална цена на левия водач, ако някой колега реши да си го купи и ми казаха "около 230лв оригинален"

Потребителски аватар
brmbrm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот brmbrm » Чет 07 окт 2010 7:54

Винаги е било така, хубавите неща са скъпи. :wink:

Потребителски аватар
S_V
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот S_V » Пон 11 окт 2010 20:41

Ми то колегата "1,9TDI" беше дал и затова не сметнах за нужно, но .... viewtopic.php?f=11&t=44351
относно снимкките , ще ги потърся и ще ги кача отново

Върни се в “Направи си сам!”