СВАЛЯНЕ на стара боя от броня
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
СВАЛЯНЕ на стара боя от броня
Здравейте колеги ! Задната броня ми е сменяна и са сложили обикновена черна и са я боядисали в цвят на колата. Дотук добре ама вече взе да се люпи боята та въпроса ми е има ли някакъв препарат за да сваля боята докрай ? Благодаря предварително! Четох доста неща из форума ,но специално за сваляне на боя не намерих нищо.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- blackpearl
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
Щом боята е започнала да ти се надига, означава, че нямаш основа под нея. Намери си някъде машинка за шкурене и смъкни цялата боя. Преди боядисване нанеси основа за пластмаса и тогава боята, иначе пак ще ти се отлюпи. Някъде из форума има доста добре обяснено как се боядисват брони. А ако нямаш условия и инструменти и ако не си правил подобни неща преди, по-добре не си съсипвай външния вид на колата и дай бронята на бояджия.
- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Pav3l
- Автомобил: bmw
- Двигател: 1998
- Контакти:
BuGmaN написа:Pav3l написа:А що не я намажеш със спирачна течност?
Прави боята на юфка! (надига я на люспи).
До сега не съм видял да разяжда пластмаси, но определено скапва боята!
Ей тва е идеята:bowdown, само незнам колко време ще и трябва да разяде боята...
Ми не знам, колега...
Мазах едни спойлери и брони, които са били пребоядисвани преди това и още на другия ден (т.е. след около 24ч.) на много места боята беше Аут. Все пак признавам, че се наложи да ги повторя и да изчакам още някой ден, но пък после само забърсваш с парцала и боята изчезва... След това обаче трябва да се измие или почисти с обезмаслител или нещо такова от самата спир.течност!
П.П: Ако Ви е яд на някой - напръскайте му боята със спирачна течност - стига да има време да подейства надига всичко до ламарина!
- BuGmaN
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ANNIHILATOR написа:Аз ползвах препарат за сваляне на боя (на фирмата body май беше) за да сваля боята от джанта.ама нъц не стана, тази боя на джантите е нещо страшно упорито. В крайна сметка я свалих с телена четка, но за бронята няма да стане този номер.
Джантите ти най-вероятно са били прахаво боядисани, а там детайлите се пекат на 200-400 градуса, та после само с абразив излиза - нищо друго!