Компресор за централно заключване

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
soprani
Автомобил:
Двигател:

Компресор за централно заключване

Мнениеот soprani » Вто 22 май 2007 22:20

На някой слу4вало ли се му е да му се скапа компресора за централноито заклчване ,днес мойто се скапа и когато попитах за ориентировъчна цена като ново щях да "повърна"(извинявам се за грубия израз) отговора бе 300лв.!!!!!!!!
ок това ,на едната морга 120 кинта апак на другата след дълги преговори 90 кинти и ако това не е платнешки обир какво е :)
Веднага ми щракна мозъчето,що пък да не си сложа механично централно ами по груби изчисления то ще е към 80 лева.Абе какво да ви кажа карък съм си
И тай де след като ви се оплаках има ли някакъв начин да се измисли нещо друго някакъв ремонт ли нещо да ме прати някой при някого в русе или Варна че ще ми се наложи да отида другата седмица!

Потребителски аватар
blue_shadow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blue_shadow » Вто 22 май 2007 22:43

Ако ти се занимава можеш сам да си сложиш механично централно с тайвански произход за 25лв. (както направих аз). Но според мен по-хубаво от оригиналното няма, затова най-добре си ремонтирай компресора :wink: Успех

Потребителски аватар
soprani
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот soprani » Сря 23 май 2007 7:14

Ох днес ще видим какво ще стане ,ще кажа довечера какво е станало и какво измислих

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 23 май 2007 10:22

soprani написа:Ох днес ще видим какво ще стане ,ще кажа довечера какво е станало и какво измислих

Не си давай парите за глупости.На централното заключавне най-често изпищява платката с вакуумния датчик и самостоятелно управление.
Ако помпата е запазена(проверява се веднага на място) изхвърляш платката оставяш помпата и я свързваш със сигнала на алармата....алармата почва да командва помпичката и става много по-здраво и по-сигурно...споделям собствен опит......алармаджиите го правят за 10 лв!

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Сря 23 май 2007 10:37

Компресора може да се разглоби и има немалък шанс да се оправи.
Виж на сайта на братушките (http://volkswagen.msk.ru), там имаше и фотоотчети на разглабяне.

Потребителски аватар
soprani
Автомобил:
Двигател:

ре

Мнениеот soprani » Сря 23 май 2007 20:05

опраиха ми го днес,сложиха ми "мозък" от мерцедес ц 180 и взе че стана,благодаря за съветите

Върни се в “Направи си сам!”