Централно на багажник Golf 2

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
ruskia
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Централно на багажник Golf 2

Мнениеот ruskia » Нед 27 май 2007 17:40

Фанах да правя централно и аз(на багажника). Турнах машинката, но като мръдне, багажника се отключва за 1 сек. и после пак се заключва, защото лостчето има пружинка и се връща обратно. Измислил съм два варианта:
- Единият е да сложа реле за време, което задържа затворена веригата да речем 5-10 секунди, през това време багажникът е отключен, но според мен така машинката ше замине много бързо.
- Другият вариант е да сложа някаква пружинка или нещо подобно на багажника, като се отключи да се повдига лекичко сам, тогава няма да има нужда машинката да задържа.
Дайте идея как е по-добре и т.н.

P.S. Ползвах търсачката, но не ми помогна особенно...

Потребителски аватар
daex
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот daex » Нед 27 май 2007 17:43

само не знам как ще го направиш..но 2-рия варият маи е по добър...
ако успееш кажи как...и аз ще се заем да видя как ще е по лесно...

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Нед 27 май 2007 22:32

Просто сложи нов амортисьор от москвич 21412(алеко) той ше го повдига.На тея москвичи само задното стъкло тежи колкото вратата на голфа оборудвана :!:

Потребителски аватар
ruskia
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ruskia » Нед 27 май 2007 22:42

znainainai написа:Просто сложи нов амортисьор от москвич 21412(алеко) той ше го повдига.На тея москвичи само задното стъкло тежи колкото вратата на голфа оборудвана :!:

Пробвал ли си и мислиш ли, че само един ще свърши работа? Пердполагам ги има в ем-комплект...

Потребителски аватар
ChernoGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChernoGTI » Нед 27 май 2007 22:47

за един не знам но с 2 ще ти вдига капака.....П.С.Мислиш да запушваш там където е номера ли?да правиш капака гладък 8)

Потребителски аватар
ruskia
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ruskia » Нед 27 май 2007 22:48

Не, няма да правя нищо с капака, просто постоянно карам с отключен багажник и ше стане беля някой ден...

Потребителски аватар
ChernoGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChernoGTI » Нед 27 май 2007 22:53

:офф хихи напиши си на сенника с маркер "Провери багажника" не ти трябват машинки и т.н. mhihi

Потребителски аватар
znainainai

Мнениеот znainainai » Нед 27 май 2007 22:55

ChernoGTI написа:за един не знам но с 2 ще ти вдига капака.....П.С.Мислиш да запушваш там където е номера ли?да правиш капака гладък 8)

2 така ша му вдигнат капака че ша ходи на зъболекар :!: :!: :!:

Потребителски аватар
ChernoGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChernoGTI » Нед 27 май 2007 22:57

znainainai написа:
ChernoGTI написа:за един не знам но с 2 ще ти вдига капака.....П.С.Мислиш да запушваш там където е номера ли?да правиш капака гладък 8)

2 така ша му вдигнат капака че ша ходи на зъболекар :!: :!: :!:
ами при мен е само 1 и не го вдига :idea: като го отворя го държи...но другия или е по-слаб или е изтекъл.незнам

Потребителски аватар
znainainai

Мнениеот znainainai » Нед 27 май 2007 22:58

От алеко?

Потребителски аватар
ChernoGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChernoGTI » Нед 27 май 2007 23:00

znainainai написа:От алеко?
ами мисля че да...определено не е ФВ .Когато го купвах забелязох че са различни и тоя тип ми каза че е от москвич :roll:

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пон 28 май 2007 15:41

Г2 оригинлно няма пружинки които да са закачени по ЦЗ на багажника.
Разликата в ЦЗ на багажника, е в малко по-различната ключалка, по-скоро част от механизма на ключалката, това имаш ли го, можеш преспокойно да сложиш каквато искаш машинка и да си кривиш на воля 4мм електроди за път от машинката до ключалката.

трябва да снимам на полото как съм го направил с електрическа машинка...

а ако искаш да се отваря багажника /да се открехва/ замисли се за тороид од стартер.. който да го изтиква .. .те са достатъчно мощни.. даже и оръсти късат...

но според мен ще е достатъчно просто двата гумени бумпери на двата ръба на капака просто да ги отвъртиш повечеко..
така капака ще се затваря с малко зор, но за сметка на това ще се отваря в момента в който го отключи машинката...

ако не може да навиеш бъмперите.. и са максимално развити.. подложи нещо на купето, там където контактуват.

Потребителски аватар
B_O_S_S_S
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот B_O_S_S_S » Пон 28 май 2007 16:42

според мен това е нелогично... добре като спреш алармата ще ти отваря ВИНАГИ багажника, е добре ами ако нямаш нищо за слагане вътре?? всеки път ще ходиш да го затваряш ли?? най-добре си намери този механизъм за заключването на багажника ако не си виждал кажи да се поразровя тука из торбите с стари части и да ти го снимам само, че е с вакумна машинка, но това няма значение просто тя се заменя с ел и си готов ... но това е някак странно (да не кажа глупаво) всеки път да ходиш да си затваряш багажника ... но ти си знаеш :) успех все пак (ако искаш кажи да потърся и да ти го снимам

Потребителски аватар
ruskia
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ruskia » Пон 28 май 2007 16:44

B_O_S_S_S написа:според мен това е нелогично... добре като спреш алармата ще ти отваря ВИНАГИ багажника, е добре ами ако нямаш нищо за слагане вътре?? всеки път ще ходиш да го затваряш ли?? най-добре си намери този механизъм за заключването на багажника ако не си виждал кажи да се поразровя тука из торбите с стари части и да ти го снимам само, че е с вакумна машинка, но това няма значение просто тя се заменя с ел и си готов ... но това е някак странно (да не кажа глупаво) всеки път да ходиш да си затваряш багажника ... но ти си знаеш :) успех все пак (ако искаш кажи да потърся и да ти го снимам

Ще си направя бутон в купето, няма да го връзвам към централното на колата...

Потребителски аватар
B_O_S_S_S
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот B_O_S_S_S » Пон 28 май 2007 18:01

така кажи :) това е лесно изпълнимо в събота направихме така на колегата FreeSoul а в неделя и моето (че го бях махнал и пак си го направих)

Върни се в “Направи си сам!”