Смяна уплътнения кутия масленфилтър и охладител-шкода "Октавия" 2000 150 к.с.
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
niki_k
- Автомобил:
- Двигател:
Смяна уплътнения кутия масленфилтър и охладител-шкода "Октавия" 2000 150 к.с.
Колеги,течеше масло под кутията на масления филтър и падна "здраво" разглобяване.Иначе не става,няма достъп.Отпред пада всичко-броня,радиатори/климатик,воден/,една стойка,тръба за вода,и още куп неща.Изобщо си е голямо "приключение",заради две гумени уплътнения.Просто споделям,не е лесно да се стигне до тях.
-
Zdravko Zankov
- VW експерт

- Автомобил: Skoda Octavia + Peugeot 308 T9 SW
- Двигател: AQY 2001 + Pure Tech 2017
Re: Смяна уплътнения кутия масленфилтър и охладител-шкода "Октавия" 2000 150 к.с.
Поздравления за положения труд,и обратна връзка.
-
niki_k
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Смяна уплътнения кутия масленфилтър и охладител-шкода "Октавия" 2000 150 к.с.
Благодаря,колега! Още е на "фаза" от снимките,като я сглобя ще пиша за крайния резултат,надявам се да е добър.
-
niki_k
- Автомобил:
- Двигател:
Общ поглед на разглобеното по колата:
-
niki_k
- Автомобил:
- Двигател:
Вече в събран вид.Искрено се надявам всичко с течовете да е наред.Първо ще я наблюдавам работеща на място,а после ще се кара и пак ще я проверя!
- К.Одаджийски
- VW експерт

- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Излишно много разглобяване според мен, поне радиаторите не виждам смисъл. Да, ще се разкарат малко тръби, но чак такова разглобяване е ненужно. Най много перките на радиатора да трябва да се махнат. Поне се надявам да си почистил натрупаните боклуци между двата радиатора за по добро охлаждане.
-
niki_k
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,почистил съм и двата радиатора,колкото до разглобяването, и аз тръгнах с идеята за сваляне на по-малко неща,но уви-не става.Все нещо пречи за да стигнеш до целта.
Водния радиатор пречи,а за него е захванат климатичния.Ако свалиш водния,има вариант настрани да изместиш климатичния, но рискуваш да изкривиш алуминиева тръба към него.За по-добър достъп съм разглобил толкова много и не мисля,че е грешка.
Водния радиатор пречи,а за него е захванат климатичния.Ако свалиш водния,има вариант настрани да изместиш климатичния, но рискуваш да изкривиш алуминиева тръба към него.За по-добър достъп съм разглобил толкова много и не мисля,че е грешка.
- К.Одаджийски
- VW експерт

- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Така си решил и ти е било по удобно, така си го направил. Хвала за труда,
аз нямаше да го разглобя толкова много със сигурност. Не приемай думите ми като критика 
аз нямаше да го разглобя толкова много със сигурност. Не приемай думите ми като критика 
-
niki_k
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря,колега! В никакъв случай не го приемам като критика и със сигурност може да стане и с по- малко разглобяване,но най-важното е крайния резултат да е добър.