Незнам дали темата е на правилното място или към темите за Голф 4.
Искам да споделя как се почиства и смазва механизма на Голф 5.Прочетох тук във форума за Голф 4, и няма голяма/никаква разлика с Голф 5.Разглобих всички части, почистих и смазах частите с алуминиева смазка на Wurth AL 1100 sa Besto.Механизма го свалих от колата, пречеше ми, имах работа зад него по купето-но това в друга тема(търсих теч към купето).
При демонтиране на предното стъкло миналата година, забелязах, че липсва пластмасовото капаче на пасажерската чистачка-намерих го сложено на амортисьора под капака, отгоре

Много важни са тези предпазни капачета на осите на механизма, предпазват водата да не се стича директно надолу.И именно тази пасажерска ос малко трудно излезе при мен.На снимките съм показал корозията по остта със стрелки.Още нещо важно, О-пръстените отдолу и отгоре на осите , също са важни за проникването на водата.Моите бяха здрави и ги сложих пак, като всичко съм намазал със смазка.Ако вашите липсват/скъсани, мисля че могат да се намерят със същият диаметър и височина!
При Голф 5, осите на чистачките са еднакви по височина-мерил съм ги!Някъде четох, че при Голф 4 не били