ПС Мислех си за поксипол, ама реших първо да питам, много се съмнявам че съм първият с такъв проблем
Как да залепя вежда на Г3 ГТИ - решено - монтажен силикон
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Plamen_RI
- Автомобил:
- Двигател:
Как да залепя вежда на Г3 ГТИ - решено - монтажен силикон
Миналия ден я гледам веждата виси на едното нитче само...и разни пръстчета отбелязани по нея
явно някой се е опитвал нещо да прави ама не му е стигнало времето и я е зарязал така. Отлепих я напълно щото беше почти паднала и сега я возя в багажника, та въпроса към вас ми е с какво да я залепя, защото тези нейните си нитчета вече ги няма....
ПС Мислех си за поксипол, ама реших първо да питам, много се съмнявам че съм първият с такъв проблем
Последна промяна от Plamen_RI на Чет 14 юни 2007 21:41, променено общо 1 път.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Re: Как да залепя вежда на Г3 ГТИ?
Plamen_RI написа:Миналия ден я гледам веждата виси на едното нитче само...и разни пръстчета отбелязани по неяявно някой се е опитвал нещо да прави ама не му е стигнало времето и я е зарязал така. Отлепих я напълно щото беше почти паднала и сега я возя в багажника, та въпроса към вас ми е с какво да я залепя, защото тези нейните си нитчета вече ги няма....
Сакън недей!!!!!!!Поксипола(епоксидна смола) има киселина която ще ти изхруска метала точно за 1/2 година...аз освен за МОНТАЖЕН силикон(много здраво лепне) за друго не се сещам.....или Loctite......ама то пък е много площтта....
- joker
Plamen_RI написа:от къде мога да си купя такъв силикон
в магазини за строителни материали и бои ......мисля,че е жълтокафяв на цвят...изрично трябва да посочиш ,че искаш монтажен силикон......то и върху него пише.... и е с 30-40% по-скъп от другия....мисля около 8-9 лв струваше(ама не съм сигурен)....много добре лепи.....особено но добре почистени от мазнини повърхности......
- petko5
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ААМ
Re: Как да залепя вежда на Г3 ГТИ?
Plamen_RI написа:Миналия ден я гледам веждата виси на едното нитче само...и разни пръстчета отбелязани по неяявно някой се е опитвал нещо да прави ама не му е стигнало времето и я е зарязал така. Отлепих я напълно щото беше почти паднала и сега я возя в багажника, та въпроса към вас ми е с какво да я залепя, защото тези нейните си нитчета вече ги няма....
Колега слушай:
1-Отиваш в Бриколаж и питаш продавача за лепещ и уплътняващ силикон цената му е 15 или 17лв, няма спомен
2-Където мернеш рекламна лепенка на Локтайд или Бизон влизаш и питаш/тези лепила са едни от най добрите на БГ-пазара/ и също питаш
Това е снимката на двата силикона от който аз съм доволен и двата ще ти свършат работа/синия е малко по добър, взет от Бриколаж/
http://images18.snimka.bg/003167849.jpg
http://images18.snimka.bg/003167851.jpg
- Plamen_RI
- Автомобил:
- Двигател:
Ами до нас има наблизо един Практикер, малко преди да затвори днес си взех някакъв монтажен силикон на Хенкел Пол-фиск незнам си какво си, има цвят на полиуретанова пяна, веждата сега е поставена/притисната, дето се вика ракията се вари
надявам се утре като сваля стягата, да не изпадне
Много благодаря на всички за съветите!!
- joker
Plamen_RI написа:Ами до нас има наблизо един Практикер, малко преди да затвори днес си взех някакъв монтажен силикон на Хенкел Пол-фиск незнам си какво си, има цвят на полиуретанова пяна, веждата сега е поставена/притисната, дето се вика ракията се варинадявам се утре като сваля стягата, да не изпадне
![]()
А така....... УСПЕХ!!!!!Наздраве!
- maistora_1
- Автомобил:
- Двигател:
значи силикона е най-лошия вариант!
силикона е силно летлив и не се използва за лепене(освен в БГ), а само за уплътняване. аз имах грешката да си залепя лайстните с монтажен силикон и след няколко дъждовни дена и няколко автомивки - сега не мога да го махна от боята по вратите! стече се! добре, че имам :
най-добрия вариант е полиуретан. пример:

силикона е силно летлив и не се използва за лепене(освен в БГ), а само за уплътняване. аз имах грешката да си залепя лайстните с монтажен силикон и след няколко дъждовни дена и няколко автомивки - сега не мога да го махна от боята по вратите! стече се! добре, че имам :
най-добрия вариант е полиуретан. пример: