Както някои от вас вече знаят взех едно фенско голфче каквото търся от много време (в оригинално състояние почти не се намират)
Тъпото е че е без клима.
Значи Мотора е АФН и на тройки има както модели с климатик така и с климатроник.
Интересува ме в какво се състои целия комплект (всички части) на климатична инсталация . Както нормален климатик така и климатроник.
Мисълта ми е дали ще успея втора ръка от тук оттам да набавя частите една по една и накрая да се качи всичко на колата.
Принципно незнам къде е ехническата разлика между клима и климатроник.
Не съм се и много интересувал но това което видях е че компресора е най скъп и май той се износва най много.
Едно списъче ще ми е от полза.
1. Компресор
2. Вентилаторите вътре в купето (то цялото е на едно)
3. Блока за управление (при климатроника е електронен)
4. Някъв радятор ще е нужен за отдаване на топлината
5. Маркучи или нещо подобно по които да циркулира фреона (или там топлообменния газ който ще се ползва)
6. Механизъм който да включва и изключва компресора от мотора.
7. Каква ще е точно връзката между климата и мотора и трява ли нещо да се преправя.
Много съм мераклия на климатроник но понеже не съм се занимавал в тази насока ме е страх да не почна да се изхвърлям с разни приказки както правят мнозина съфорумци решили да турбинират атмосферен мотор със 700 лева

Давайте съвети че лятото е кратко а идва зима и ще настане време да мислим и за печка (Standheizung) с разни таймери (ма това май по лесно се прави кат се има предвид че даже Webasto имат сравнително ефтини продукти вече)
Предварително ерси за отговорите и за спама (ако има такъв)