моля за съвет с тапицерия за тавана
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- firevint
- Автомобил:
- Двигател:
моля за съвет с тапицерия за тавана
Разлепи ми се част от тапицерията на тавана на Г2.Залепих я с лепило "хелми".Стана екстра. Проблема е, че след два дена отново се разлепи.Изглежда проблема е в лепилото.Какво да използвам, че да стане както трябва.
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Re: моля за съвет с тапицерия за тавана
firevint написа:Какво да използвам, че да стане както трябва.
търсачката, трябва сваляне на цяло и т.н.
примерно:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 0%E2%E0%ED
Колегата го е описал СУПЕР, и се прави точно така но със забележки. За лепило си има специално, и платът е точно определен за тавани.
Значи ако искаш по метода и начина на колегата, ако ли не тел. 978 88 40, Дружба 1, !!!
Това са тапицери работят с професионални лепила и платове. Доста от Горубляне ходят там да си подновяват трошките. 

Значи ако искаш по метода и начина на колегата, ако ли не тел. 978 88 40, Дружба 1, !!!

-
- Автомобил:
- Двигател:
На мен ми падна само тапицерията която е на шибидаха - под плата има дунапрен който се беше разкапал.
Залепих я с някакво българско строително лепило, в светлосиня кутия, мисля на лакпром беше, но може да греша.
На вид прилича на Ц200 но е много гъсто (като "истинско" кисело мляко) Вече 3 години не е мръднало. Цвета също се запази, защото след като изсъхне лепилото става почти прозрачно.
Мисля че каквото и лепило да се ползва трябва да е по възможност безцветно или поне светло на цвят.
Залепих я с някакво българско строително лепило, в светлосиня кутия, мисля на лакпром беше, но може да греша.
На вид прилича на Ц200 но е много гъсто (като "истинско" кисело мляко) Вече 3 години не е мръднало. Цвета също се запази, защото след като изсъхне лепилото става почти прозрачно.
Мисля че каквото и лепило да се ползва трябва да е по възможност безцветно или поне светло на цвят.
-
- Автомобил:
- Двигател:
mamara, от споменаването на българско лепило и Ц200 ли ти падна челюстта?
Лепилата от типа на Ц200 всъщност са много здрави и устойчиви, не случайно мебели се лепят с тях. И противно на всеобщата заблуда веднъж изсъхнали не се размекват с вода, освен ако се накисне с дни.
И запазват известна еластичност. Устойчиви са и на слънце.
Освен това и плата и тавана са от материали доста подходящи за такива лепила.
В случая най-важния момент е дунапренения слой. Според мен най-добре е изобщо да го няма, т.е. да се вземе плат без дунапрен. Причината е че дунапрена се разкапва от горещини и т.н., и колкото и здраво да е лепилото, файда никаква - то не държи плата. А ако няма дунапрен, залепваш направо плата и няма мърдане.

Лепилата от типа на Ц200 всъщност са много здрави и устойчиви, не случайно мебели се лепят с тях. И противно на всеобщата заблуда веднъж изсъхнали не се размекват с вода, освен ако се накисне с дни.

Освен това и плата и тавана са от материали доста подходящи за такива лепила.
В случая най-важния момент е дунапренения слой. Според мен най-добре е изобщо да го няма, т.е. да се вземе плат без дунапрен. Причината е че дунапрена се разкапва от горещини и т.н., и колкото и здраво да е лепилото, файда никаква - то не държи плата. А ако няма дунапрен, залепваш направо плата и няма мърдане.
- jeronimo93
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
mamara написа:пробвай и ше видиш колко ше ти изкара
Пробвал съм по посочения най-отгоре метод (с махането на стария плат и "подложката" от дунапрен и лепене с Ц-200 на нов мъхест плат). Колата ми е "уличница" и няма сенки около мястото за паркиране - т.е. по цял ден седи на слънце. А слънце това лято ИМАШЕ

Вярвай на колегите - става!

- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
- lubo007
- Автомобил: GOLF 5 TDI
- Двигател: BKC
.
имате ли повечко снимки?
Не мийте тавана с коресилин или ацетон
Не мийте тавана с коресилин или ацетон.Разказва му се играта ако е наранен и по краищата. Горния и долния пласт на тавана са устойчиви ама по средата има стеропор некакъв - топи се . Изчистих си го перфектно само със шпакла ама защо ми трябваше и да го мия.