Според това което съм чел във форума излиза, че маслото е само едно, а именно оригиналното.Не искам да си правя експерименти с други масла ( частите по хидравликата не са евтини ) и си купух оригинално масло за VW от Ауто+ :

Цената му е 26 лв.
Аз лично смених маслото след като бях карал колата и беше позагряла.Хидравличното масло е течливо и мисля, че няма да има проблем да се източи добре и на студен двигател.
Маслото се източва от маркуча на ниското налягане:

Разхлабва се скобата с отверка и маркуча се издърпва.
Ако маслото не е предварително изтеглено от казанчето ще потече с доста сериозна струя и ще изпомаже помпата и около нея (както се получи при мен

Помпата можете да я дренирате през търбичката със спринцовка и маркуче от система прикрепено към нея.
След като е изтекло проверете какво е състоянието вътре в казанчето.При мен имаше утайки и мизерия и трябваше да го сваля и да го измия.За да се свали се отвиват маркучите, които се намират в долния му край:

и голямата скоба, която го фиксира към предната греда:

След като сте разкачили маркучите и горната скоба го издърпвате нагоре ( в основата му има краче, което влиза в гумен тампон ).
За да почистя добре казанчето си купих обезмаслител "Меглио".За да го измия по-добре отвътре използвах четка за зъби.След като махнах замърсяванията го изплакнах обилно с вода и го оставих на слънце да изсъхне.
Докато съхнеше откачих маркучите от скобата на двигатела и от свинските опашки и хубаво ги изцедих ( изтече още 100 мл. масло ).

Събирането става по обратния ред.Монтирате обратно казанчето и закачвате маркучите на него.Закачвате маркуча към помпата.
Маслото го сипвах на тънка струйка, докато не се напълни почти до горе.След това запалих двигатела и след 1-2 сек. работа го огасих.Маслото беше изчезнало почти цялото.Долях отново до максимум.Процедурата я повтаряте докато не спре да поема масло.
След първото пълнене не пълнете над максимум и може да не гасите двигатела веднага ( след първото пълнене го угасих веднага, защото можеше да остане помпата без масло ).
750 мл. ми бяха необходими да стане почти до максимум.
Снимките ги правих след смяната.По време на смяната нямаше кой да снима, а аз бях доста изцапан

Дано да съм бил полезен.