не знам темата дали е за тук но ще пиша!
Значи Голфа ми има бордови компютър (нямам проблем с нега само искам да питам нещо).Т а въпроса ми е какво прави бордовия компютър.
Бордови компютър
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Re: Бордови компютър
misho_golfa написа:не знам темата дали е за тук но ще пиша!
Значи Голфа ми има бордови компютър (нямам проблем с нега само искам да питам нещо).Т а въпроса ми е какво прави бордовия компютър.
така първо е редно да обясниш какво за теб е бордови компютър и според теб къде се намира..

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Не - става въпрос за две различни неща, наричани (понякога) с едно и също име - компютър. ECU-то изчислява и управлява процесите в двигателя. Имат го повечето автомобили след 90-та година. Бордкомпютъра е "екстра" - може да го има на кола както със, така и без ECU. Той смята и показва разходи на гориво (моментен, среден), километри на пътуване, температури, и др. благинки. Мисля че VAG наричат бордкомпютъра MFA.
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
gr_kanev написа:Не - става въпрос за две различни неща, наричани (понякога) с едно и също име - компютър. ECU-то изчислява и управлява процесите в двигателя. Имат го повечето автомобили след 90-та година. Бордкомпютъра е "екстра" - може да го има на кола както със, така и без ECU. Той смята и показва разходи на гориво (моментен, среден), километри на пътуване, температури, и др. благинки. Мисля че VAG наричат бордкомпютъра MFA.
Док .. аз за това питах

мисля че др. канев го е обяснил точно
ако търсите инфо за мфа пишете мфа в търсачката
ако търсите борд компа търсете "ecu" electronic (или engine... на доста места съм го чел по различен начин) control unit
П.П. ТЕ НЕЗНАЯТ !
- znainainai
Ей тука е описана работата на MFA-то-Multifunktionsanzeige (kurz MFA)
http://www.doppel-wobber.de/mfa.html
http://www.doppel-wobber.de/mfa.html
- znainainai
Re: Бордови компютър
аз искам да попитам колеги имам проблем с компютъра на голф 2 1989 1.8.моно инжекция като дам контакт ми показва разход на километри.температура и разни други.и като запаля колата и на бордовият компютър ми показва някакви черти и копчето ми не действа и искам да попитам защо имам такъв разход на гориво възможно ли е да е от бордовият компютър.колата е на бензин