Клема на реотан за задното стъкло.

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
walentin
Автомобил:
Двигател:

Клема на реотан за задното стъкло.

Мнениеот walentin » Нед 28 окт 2007 11:40

Колеги,отлепила се е /отпоила се е/клемата от стъклото.Някой знае ли как може да бъде залепена /запоена/клемата на реотана ?

Последна промяна от walentin на Нед 28 окт 2007 16:11, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Нед 28 окт 2007 11:51

Аз си я запоих с обикновен поялник , но е доста опасно , защото има шанс да спукаш стъклото...
Сега в студа особено.Може би е вариант да се нагрее в по-големичък радиус около клемата със сешоар или пистолет за горещ въздух и после да се лепне. Първо почистваш с шкурка клемата и останалия тинол на стъклото, за да лепне бързо, оставяш поялника да загрее и тогава грееш стъклото.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 28 окт 2007 12:10

В доста подобни теми се говори за "електропроводимо лепило" което се използва за такива цели,но според мен е неправдано да се търси и купува такова само за да го използваш веднъж! По добре е да потърсиш място кдето се занимават с такива неща и срещу някаква символична сума да ти го лепнат ! Предполагам че все някой колега ще те насочи къде могат да ти свършат работа!

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Нед 28 окт 2007 12:44

Stivi написа:В доста подобни теми се говори за "електропроводимо лепило" което се използва за такива цели,но според мен е неправдано да се търси и купува такова само за да го използваш веднъж! По добре е да потърсиш място кдето се занимават с такива неща и срещу някаква символична сума да ти го лепнат ! Предполагам че все някой колега ще те насочи къде могат да ти свършат работа!

Това лепило струва от сорта на 35 лв 14 мл, така че си е наистина неоправдано скъпо...

Потребителски аватар
walentin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот walentin » Нед 28 окт 2007 16:14

:(

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот тръба » Нед 28 окт 2007 21:48

...но пък става идеално с това лепило. :wink: Аз съм така от около година и никакви ядове.Все пак е по-добър вариант от 80-90лв. за ново турско стъкло.Една опаковка стига за двете клеми и остава.Маже се по руски стандарт-МОЩНО!

Потребителски аватар
nikolai_ignatov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_ignatov » Пон 29 окт 2007 12:55

А на моият пасат б4 му е прекъснат един от реотаните.Някой ако има някаква идея какво да го правя ще съм му благодарен.Предварително благодаря.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пон 29 окт 2007 19:13

nikolai_ignatov написа:А на моият пасат б4 му е прекъснат един от реотаните.Някой ако има някаква идея какво да го правя ще съм му благодарен.Предварително благодаря.

По въпроса ти има писано, не е уместен в тази тема.
А по темата - такова лепило съм оставил в гаража на ваското1, струваше 17лв и не е ползвано още. Свържи се с него.

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот тръба » Пон 29 окт 2007 20:52

vasstop написа:
nikolai_ignatov написа:А на моият пасат б4 му е прекъснат един от реотаните.Някой ако има някаква идея какво да го правя ще съм му благодарен.Предварително благодаря.

По въпроса ти има писано, не е уместен в тази тема.
А по темата - такова лепило съм оставил в гаража на ваското1, струваше 17лв и не е ползвано още. Свържи се с него.
Каква марка е лепилото?Аз за "Бизон" платих 35лв.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пон 29 окт 2007 20:56

тръба написа:Каква марка е лепилото?Аз за "Бизон" платих 35лв.
А сега де, не се сещам вече, Васе, ако четеш темата погледни го плс.

mladeja
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladeja » Пон 29 окт 2007 21:34

И аз мазах с едно за 14 лв. ама не стана.Само си наплесках стъклото все едно съм мазал със сребърен феролит - реотаните дето бяха прекъснати не работят след интервенцията.

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Пон 05 ное 2007 10:49

При мен се яви същия проблем.... беше разрешен с поялник + тинол става за 5 минути и нищо не се пука, ама беше топло като го правих... та вземи един сушооар и нагрей стъклото първо след това пои смело както е казал колегата The_machine... малък съвет и от мен - наслои хубаво клемата с тино преди да я лепнеш за стъклото и може да ползваш едно хапче аспирин да почистиш мястото , за да слепне по лесно.. топваш върха на поялника в аспирина и поле мажеш по стъклото......

Върни се в “Направи си сам!”