LED модернизация на стандартен стоп!

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

LED модернизация на стандартен стоп!

Мнениеот Koksan » Сря 07 ное 2007 10:14

Здравейте колеги,
Имам следната идея, И искам да дадете идейки и одобрения евентуално на моята :)
Та да минем по същество! :)

Идеята е следната ... мисля тези дни да седн а да я направя с малко снимков материал, ама съм слаб по електротехника(все пак съм машинен авиоинжинер) :P

Значи ... на парче гума, що годе с размерите на пространството отделено примерно за СТОП светлините се подреждат един до друг бели диоди ... от силните, със съответното разположение и съпротивление отговарящо на пространството и формата на парчето гума. Може да се залепят с нещо, може и просто дупката да е малко поо-малка от главата на диода и гумата да го държи! :) Та след това, това чудо се смачква под каквато искаме форма за да го набутаме във стопа през отвора за крушкатаи вече вътре си го разгаваме и поставяме, ако искаме може и да му капнем малко силиконче в двата края да не шава! :) По същият начин мисля и за габаритите, за задната светлина, мигачите и т.н.
Обаче незнам дали ще има толкова силни диоди(дали ще са достатъчно) незнам какви съпротивления да им сложа, и дали успоредно или последователно да ги варжа????

Е, .... , какво мислите за идеята? Дали е осъщшествима???

П.С. забравих да кажа, че единствената причина заради която ги мисля тия глупости е защотото от готовите LED стопове за поло ... няма нито един, който да ми харесва, с изключение тези на VEXTOR-a ама на него само габарита му е LED и са бели, а мен моите затъмнени и оригинални Хелички си ме кефят :)

Потребителски аватар
Petyoffy
Автомобил: Passat B7
Двигател: CBBF 2012

Мнениеот Petyoffy » Сря 07 ное 2007 12:27

Това разгледа ли го:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 0%E5%ED%EE

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Сря 07 ное 2007 12:45

Колега, LED-овете в последните години с такива темпове се развиват, че скоро ще има достъпни готови LED- лампи на стандартен цокъл. То и сега има за по-слабите светлини, например за осветяване на номера, за габарити, и т.н. - вкл. китайски.

Не си заслужава подобни хамалогии.

Освен това и сега има достъпни единични доста мощни светодиоди, с 120градусов ъгъл на излъчване. По-добре един такъв да се приспособява на стандартен цокъл. Има и импулсни чипчета за управлението на тока им (с резистори не е ефективно).

И друго - ако ще правиш лампа за стоп е по-добре да ползваш червени светодиоди а не бели. Иначе стъклото на стопа просто ще погълне голяма част от излъчената светлина, което е безсмислена загуба.

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Сря 07 ное 2007 16:28

ауууу ... голямо благодарско ... ще го разгледам ФНИМАТЕЛНО :) ... именно това беше и моята идея, но аз бих го направил с 2пъти по-малко диоди ...и бих сътворил някаква формичка на светенето :)
КАто на VAG (Audi) правоъгълниче! :)

Върни се в “Направи си сам!”