голф 4 1.9 тди можели да се сложи бензинов двигател

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
golf41976
Автомобил:
Двигател:

голф 4 1.9 тди можели да се сложи бензинов двигател

Мнениеот golf41976 » Чет 08 ное 2007 14:28

:) здравеите имам голф4 1.9 тди алх и искам да му сменя двигателя с бензинов вьзможно ли е това

Потребителски аватар
Bubo
Автомобил: Audi S4 Biturbo
Двигател:

Мнениеот Bubo » Чет 08 ное 2007 14:49

Попринцип няма нещо което да неможе да се направи,но по добре го продай и си купи бензинов голф. :wink:

Потребителски аватар
alpine
wheels dealer
Автомобил: L-Es
Двигател: 1H-1H-PG-1V-1Z-AJL-Cosworth
Контакти:

Мнениеот alpine » Чет 08 ное 2007 15:32

Bubo написа:Попринцип няма нещо което да неможе да се направи,но по добре го продай и си купи бензинов голф. :wink:

дизеловият ти мотор лесно ще се продаде ;)

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 08 ное 2007 16:03

Има ли нещо специално по твоята кола ,или бъдещия ти мотор което да те спира да я продадеш и купиш друга?

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Чет 08 ное 2007 16:18

Ама ти сериозно ли :shock

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Чет 08 ное 2007 20:14

Stefan написа:Ама ти сериозно ли :shock

Защо не ? Дизел, разход около 5-6 л/100 км. При сегашните цени на горивата - около 12-13 лв. за 100 км път. Бензиновите са по-разнообразни и не съм запознат с разхода им. Но има възможност за поставяне на АГУ (автомобилна газова уредба) за
- втечнен газ (пропан-бутан) - тогава разхода е около 10 лв. за 100 км път;
- сгъстен газ (метан) - разхода идва около 6 лв. за 100 км път.
Всеки сам решава за себе си.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Чет 08 ное 2007 21:09

gr_kanev написа:

Защо не ? Дизел, разход около 5-6 л/100 км. При сегашните цени на горивата - около 12-13 лв. за 100 км път. Бензиновите са по-разнообразни и не съм запознат с разхода им. Но има възможност за поставяне на АГУ (автомобилна газова уредба) за

дизеловата кола попринцип е по-скъпа от бензиновата -> продава печката и взима бензинка и му остават пари за каско.....
а защо не ли?
ами помисли какво ще му остане от дизела, като сложи бенз..... седалки и ламарина, другото трябва да си го купува....скорости, двигател,комп....и т.н....

Потребителски аватар
Biser
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Biser » Чет 08 ное 2007 21:35

gr_kanev написа:

Гледам че си от търговище и явно там ви липсва трафика :) ако в София свалиш дизелова 4-ка на 5 разход ще ти подаря мойта :roll:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Чет 08 ное 2007 21:48

Biser написа:
gr_kanev написа:

Гледам че си от търговище и явно там ви липсва трафика :) ако в София свалиш дизелова 4-ка на 5 разход ще ти подаря мойта :roll:

той говори за разход на масло, май :roll:

Потребителски аватар
Vladko_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vladko_1 » Чет 08 ное 2007 22:06

ебахти чудото.Вчера гледах новините горивата поскъпват.направо се замислям да слагам ли АГУ на моята колица.по принцип не съм привърженик на газ-та,но ако така продължават нещата.на мене ми гори градско 12 падал сам до 10,6,но докъто загрее.Мисля си сега тази кола да я остая на баща ми а за мен едно дизелово голфче 3-ка.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пет 09 ное 2007 0:17

1. Човека, задал темата (питането), е писал :
Местожителство : Добрич

2. Разбирам, че в София живеят доста хора, но все пак София не е България, нали ?
3. Никой не е споменавал никъде за какъв разход става въпрос - градско, извънградско, софийско, ...
4. Моля, не ме убеждавайте, че един и същи автомобил (в случая - Голф 4) при еднакви условия ще има еднакъв разход в л/100 км, независимо дали е бензин или дизел (казано по-ясно, че ще гори 8 л/100 км нафта и 8 л/100 км бензин)
5. Колегата, който предлага да ми подарява коли - по-полека, може да ми дойдат в повече.
Хайде със здраве.
:beer

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 09 ное 2007 0:31

Газта е по-евтина и нафтата ще поскъпва още ,ама далаверата да смениш дизелов с бензинов мотор на Г4 е направо безумна.Иначе според мен далаверата на газта спрямо дизела ако караш в София е по-малка.
P.S.Метан за кола от класа на голф и по-малка си е ебати тъпотията.

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Пет 09 ное 2007 9:28

Я си карай и си свиркай ... че тва газ ... метан ... са си ебали майката! :) Преди да почнат да ме освиркват колегите, ще кажа че съм карал, и все още карам такива коли, Ама си не е работа ...
Пассат 1,8 PF мотор, 107 к.с. от 98г се кара на газ, аз го мачкам от 2003, вярно е по приличен разхода, ама му се ебава майката на двигателя, то са едни проблеми с оборотите на празен ход, докато му уцелиш добрата настройка да гори прилично и да върви що годе добре, няма я тая мощност вече, ако искаш да върви хубаво си полапва хубаво и общо взето ти излиза все тая после ... Пак казвам ... ако ще караш колата 2-3 г и ще я шитнеш .... става, за повече .... нема сми .... :) Но както казват и другите колеги, вместо да я правиш тая сложна процедура, продай го и си купи бензинов :) За пример ... 1,8Т (GTI) :) :) :)

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Пет 09 ное 2007 13:11

Всички коли си горят нормално, въпроса е че горивата поскъпнаха много и ще продължават да се вдигат. В това време българинът ще мисли как да си купи по-хубава, скъпа и бърза кола и по възможност да гори колкото се може по-малко. И аз смятам, че е по-добре да продадеш тази и да си вземеш бензинова щом искаш такава. Така ще си спестиш доста излишни разходи :wink:

Потребителски аватар
stinka
Автомобил: pasat b5 i pasat b3
Двигател:

дизел

Мнениеот stinka » Пет 09 ное 2007 14:05

не се захващай -освен двигателя трябва и скорости ,ел инсталация,радиатори,резервоари,.С две думи много работа.приятел прави тази операция на пежо 405, и още не го е довършил. щом ти се кара бензин/газ или метан / направо го сменяй или продавай. :beer

Върни се в “Направи си сам!”