система за миене на фаровете за Голф2? Как ?

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
valyo_v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

система за миене на фаровете за Голф2? Как ?

Мнениеот valyo_v » Сря 28 ное 2007 21:38

здравейте колеги.. имам нужда от нещо което да ми мие фаровете на голфа когато карам зад някого при мокро време или когато вали сняг да не натрупва..
мислил съм доста варианти.. да слагам още един съд(неизбежна процедура) като тоя за чистачките на предното стъкло ии да сложа на бронята подобни на тия пръскалки които ги има всяка кола на предния капак нооо смятам че ще бъде крайно безполезно :(

друг вариант си мислих.. да си намеря комплектите чистачки за фарове които се продават за Лада Нива и да мъгаря нещо ноо не мисля че ще стане много красиво ...

най доброто е да си намеря оригинални пръскалки за фаровете за Голф 2 ,но явно това ще е доста трудно (проверих на много места и ми казаха че нямам шанс)! ако някой познава някого с такива системи които да се продават..
или някой ако знае ориентироачна цена за такива неща..
моля да ми пише

за сега оставам на варианта с парцалчето от време на време и .. така

благодарско предварително :)

Потребителски аватар
OCTAVIA_TDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот OCTAVIA_TDI » Сря 28 ное 2007 23:21

направи ги да влизат м/у бронята и фара и като се пусне помнпата да изкарва пръскалките напред :) гъзария като на superb-a :) защото нз да има оригинални за голф

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Сря 28 ное 2007 23:35

а че пръскалки че чистачки.мацваш с парцала и са като нови.не си струва занимавката според мен

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Сря 28 ное 2007 23:35

ами то хубаво,но ще ти трябва:

1. друг контейнер за видата с помпата

2.Пръскалки от жигула(има писано за тях)

3.Нова или добавка към старата бомпа(захранване)

4.Пробиване на бронята

Сигурно ще ме питаш за какво ще ти е друг контейнер за водата?

Защото на фаровете неможеш да следиш колко пръскаши до там трасето е по-късо и струята е много по-силна :wink:
следователно свършва по-бързо :wink:

Потребителски аватар
npu3pak
Автомобил: VW Passat B6 4Motion
Двигател:

Мнениеот npu3pak » Сря 28 ное 2007 23:53

Извинявай за спама колега valyo_v, ама по какви пътища караш толкова, че имаш нужда от чистачки на фаровете? Много грубо и грозно ще стоят чистачки на голфа... :roll:

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Чет 29 ное 2007 0:15

:idea: Колега може да позваш готовите чистачки на ЛАДА НИВА + праскалкире за вода.Но понеже праскалките са доста грозни може да вземеш от ФОРД ФИЕСТА но тези които са двусектурни !!!!... аз сам виждал форд фиеста такава,но едната праскалка праскаше студена,а другата праскалка топла вода.Втвоя случаи за лед и за прах .... :wink:

Потребителски аватар
biostrong
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот biostrong » Чет 29 ное 2007 0:25

само ще добавя че оригиналната помпа за фаровете прави налягане 5 бара за да може да измие фара без чистачки - затова и не е ефтина

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Чет 29 ное 2007 0:28

всичко е до мерака

Потребителски аватар
valyo_v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valyo_v » Чет 29 ное 2007 0:30

за спама няма проблем :)

за оригинални пръскалки.. виждал съм и то не на един голф 2.. ако видя из тия дни ще снимам да ви покажа как точно изглеждат (не е като на новите дето излиза пръскалката и после се прибира ами като на фиестата за която стана дума ) стоят малко като тампонит ена бронята на москвич :heeeavy metal :heeeavy metal

за 2ро казанче.. то това ясно ии според мене трябва да е с доста по стабилна помпичка :)то поне на голф2 1.6 място около двигателя колкото искаш

а за това по какви пътища.. ами в понеделник пътувах Добрич-София и през цялото време валя ту сняг ту дъжд.. и както всеки знае когато си зад някой тир.. за секунди стъклото става буквално кално,но чистачките и малко течност и е като ново.. а за фаровете.. кои му пука,но в един момент стават доста зле и светят сравнително кофти.
а да не говорим че по магистралата преди софия вече имаше и снегорини и валеше много яко снежец.. и като спрях в софия.. фаровете ми се бяха заснежили леко .. макар че в момента съм с халогенни лампи а силно съм се замислил за нова година да направе на голфчето подарък bi-xenon и тогава вече ще трябва на всеки 10км да спирам да бърша фаровете 1во да не заслепявам другите .. 2ро да не стават преспи върху фаровете и 3то все пак са фарове за да ми осветяват добре пътя :)

общо взето за това се замислих за такава екстра:)че с тия километри дето се навъртат и то зимата повечето са по тъмно.. не е гъзария а нужда :)

а за оригиналните да кажа как са.. на голф 2 стандартните миалки пръскат когато си миеш стъклото и са светнати фаровете :)

Потребителски аватар
nigga
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nigga » Чет 29 ное 2007 14:37

аз също съм се замислял за това,защото е особено гадно,не като вали,а като е валяло и карам зад някой и фаровете започвад да светят само като свещи,но целия проблем е че неможе да го направиш без да стане много грозно.а на дали само с пръскалки ще се свърши някаква работа............

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Чет 29 ное 2007 15:58

nigga написа:...а на дали само с пръскалки ще се свърши някаква работа............

Определено ще има ефект :arrow:

Потребителски аватар
nigga
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nigga » Чет 29 ное 2007 17:18

ммммммммм ми ще пробвам тогава

Потребителски аватар
valyo_v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valyo_v » Чет 29 ное 2007 19:19

то е трудно да се измият когато засъхнат.. а когато е прясно (по принцип си мием стъклото веднага,а не когато е засъхне и хептен нищо не се вижда :) )
таа предполагам че ще има ефект :)
а за грозотията.. тия дето съм виждал с такива системи.. не е изглеждало мн грозно :)

а за идеята с излизащите пръскалки.. аз ше си намеря ама ще е мъка да ги натъпча в бронята понеже ще трябва и гредата да дупча и ... сложно.. :banghead:

Потребителски аватар
Insect
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Insect » Чет 29 ное 2007 20:10

а скъпо ли ще излезе, да намериш нови за Голф 4 например?

Потребителски аватар
valyo_v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valyo_v » Нед 02 дек 2007 12:45

Insect написа:а скъпо ли ще излезе, да намериш нови за Голф 4 например?

хохо.. предполагам че струват колкото половината ми голф :)

Върни се в “Направи си сам!”