табло за голф 3
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
табло за голф 3
Имам следния въпрос. Моето табло за голф 3-ка е старото с големия часовник вместо оборотомер. Може ли да взема оборотомера от друго счупено табло и да го пригодя към моето. Не съм отварял досега на 3-ка таблото и не знам дали е разглобяемо. На голф 2 мисля че се махаше оборотомера.Интересуваме тъй като тук във форума намерих такова с оборотомер, но не му работи дисплея под километража за километрите. 10х
-
- Автомобил:
- Двигател:
По принцип става. Оборотомера се сваля, твърдя го от личен опит защото и аз си смених моя по този начин. Проблема е само, че внимятелно трябва при разглобяването да обърнеш внимание на металните пластинки, в които влизат крачетате на оборотомера. При табло с часовник и табло с оборотомер те са разположени различно. Тогава следва да видиш как са разположени при таблото с оборотмера, да ги отпоиш от твоето табло и да ги запоиш по начина, по който са запоени при таблото с оборотомера. Вкарваш крачетата на оборотомера и внимаваш дали спойките са добре, и дали крачетата влизат плътно.
успех

- ivan20071983
- Автомобил: Passat
- Двигател: AHL
Re: табло за голф 3
намерих едно табло най-накрая с оборотомер , но не беше наред постоянно му мигаше лапичката за масло и показанията на оборотомера бяха с 1000 оботора по ниски от реалните . Примерно дигнал съм 3000 оборота , това показание го гледам от сервизния режим , а оборотомера ми показва 2000. Когато колата е запалена и държи около 800-850 , уреда не отчита , отчита чак след 1000 оборота. Реших да взема оборотомера и ел. часовник от таблото и да ги монтирам на моето старо (с аналогов часовник). По съвета на velizar отпоих пластинките на които контактува оборотомера, запоих ги на същите места на моето табло , сложих и ел. часовника и реших да пробвам. Но оборотомера не бачкаше , на дигиталния часовник се виждаше само 1-а цифра и част от другата(не контактува добре явно). При натискането и задържането на бутона за сверяване на часа , оборотомера тръгва да работи , но пак отчита с 1000 оборота по-малко.
. Някой мойе ли да ми помогне , възможно ли е самия уред да не е наред? И какво влияние указва бутона върху него? 10х предварително.

- luboveliki
- Автомобил:
- Двигател:
Какави запоявания колега???На 3-ката уредите на таблото са взаимно заменяеми(от една марка де)!!!Моето старо табло беше без оборотомер и до 200 км .ч.(Мотометер),купих си с оборотомер и до 220км.(Мотометер) ,монтирах и заспа,отчита си вярно(засекох с друга кола)!!Понеже имам две резервни табла и вече беше разглобено реших малко проби да си направя,взех скоростомера до 200 и го сложих на новото табло(което е до 220) и почнах да карам колата и отчиташе грешно,върнах си всичко както си беше,но другите уреди са заменяеми!!
ами да колега взаимнозаменяеми са , но нали има едни метални клеми на които се закача съответния уред, ако на твоето табло са били запоени всички клеми , може , но при мен не е така .Погледни малко по-нагоре в темата и колегата velizar ги е описал. Ще снимам клемите и ще сложа снимките тук за да ги видиш.
ето така изглежда платката преди да запоявам пластинки . Те са само 2 и пасват на крачетата за часовник.

за оборотомер трябват 4 пластинки(с 4 крачета е) при това намиращи се на друго място.
Ето ги запоени на необходимите места.

А ето и къде влизат крачетата на оборотомера .

за оборотомер трябват 4 пластинки(с 4 крачета е) при това намиращи се на друго място.
Ето ги запоени на необходимите места.

А ето и къде влизат крачетата на оборотомера .

- luboveliki
- Автомобил:
- Двигател:
може колега ,приемам.....аз другите уреди разменях само оборотомера не съм пипал.....а ти го местиш на старото табло...извинявай...така си е 

- luboveliki
- Автомобил:
- Двигател:
мойто е ABD и няма проблеми......оборотомера си верен,засечи го с цифровия..всичко е вярно карах с друга кола заедно и си направих проби и скороста е вярна и бензина и водата и оборотомера 

засичам го с цифровия и точно 1000 оборота по-малко. При това работи само при натиснат бутон за часовника. Някой да има идеи?