температурен датчик от климатроник на климатик?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
температурен датчик от климатроник на климатик?
възможно ли е да се сложи температурен датчик за купето от климатроник, който да включва и изключва климатика?
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
климатроника прави температурата чрез климатика и парното-до достигане на зададена стойност-миксва ги.
иначе климатика си има изключвалка-като вдигнеш оборотите и стане яко студено-обикновен термостат спира компресора за да се избегне обледяване на изпарителя.
прекалено е сложно да си правиш климатроник-трябва да имаш:
1 управление на клапите за въздуха (топло/студено/вътре/вънка и т.н.)
2 контролер който да обработва инфото от датчика и да управлява клапите и евентуално скороста на вентилатора...
става яко манджа...
иначе климатика си има изключвалка-като вдигнеш оборотите и стане яко студено-обикновен термостат спира компресора за да се избегне обледяване на изпарителя.
прекалено е сложно да си правиш климатроник-трябва да имаш:
1 управление на клапите за въздуха (топло/студено/вътре/вънка и т.н.)
2 контролер който да обработва инфото от датчика и да управлява клапите и евентуално скороста на вентилатора...
става яко манджа...
- Ice___Cool
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Това нещо се прави с контролер, както каза Васко, трябва да има управление и нещо да следи датчиците. На кратко - сложно е за направа в къщи. Разбира се можеш винаги да си сложиш една биметална пластина - такава каквато има в готварските печки и с една врътка да си я регулираш, но това не е много прецизна техника и температурата ти ще варира, пък и кой ще ти смесва въздуха - примерно имаш 20С охладен въздух и си настроил датчика на 25С, почва да духа студено и става 20С, спира климата и след време става 30С и пак се включва климата и така след половин час имаш настинали пътници в колата
С прос датчик това се постига, освен ако не си постояно с едната ръка на врътките

- Winner25
Виждал съм терморегулатори които се слагат при отопление с парно и котел на нафта. Мисля че тяхната амплитуда е по- малка. Ако се сложи един такъв който да пуска и да спира при промяна на температурата с 2 градуса няма ли да стане? И ще помоля ако някой може по подробно да ми обясни разликата между климатик и климатроник защото аз единственото което знам е че компресора на климатика се приема движение от двигателя а компресора на климатроника работи с ток от допълнителен генератор.
- FELIPE
- Автомобил: VW Bora 2002
- Двигател: ASZ
Сигурно звучи много ламерски ,ама нали на термотроника има написани някакви градуси от 18 до 25 мисля.
Това не означава ли,че ще държи чрез вкл и изкл градусите които са посочени от врътката.
Изобщо понеже аз имам отскоро колата и да не пускам нова тема-какво означава термотроник,защото предполагам като се казва климатик се има впредвид точно това и каква е разликата му от климатроника.
Зимата при отопление топлината от колата ли се използва или за тази цел работи компресора.
Извинявам се на колегата Winner25 ,че в неговата тема не давам,а търся информация.
Това не означава ли,че ще държи чрез вкл и изкл градусите които са посочени от врътката.
Изобщо понеже аз имам отскоро колата и да не пускам нова тема-какво означава термотроник,защото предполагам като се казва климатик се има впредвид точно това и каква е разликата му от климатроника.
Зимата при отопление топлината от колата ли се използва или за тази цел работи компресора.
Извинявам се на колегата Winner25 ,че в неговата тема не давам,а търся информация.
- Winner25
FELIPE написа:Сигурно звучи много ламерски ,ама нали на термотроника има написани някакви градуси от 18 до 25 мисля.
Аз също не съм запознат с различните видове затова който знай ако може да обясни. И понеже и на мене това ми е първото лято с тази кола ще помоля по- опитните да обяснят как се регулира температурата на обикновенния климатик