а бе имам 1 питане и ако някой знае как да споделя ! ! !
Дали може да се направи алармата да се заключва и отключва чрез мобилен телефон ???
защо е нужно аз да ти дописвам заглавията? mod edit: vaskoto1
Аларма чрез мобилен телефон ...
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- asengamalov
- Автомобил:
- Двигател:
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Може ама въпроса е колко парички ти се дават.Има ГСМ модули,които позволяват да се програмират изходите им в различни режими т.е. при входящо позвъняване към картата даден изход се програмира да си изменя състоянието.И това вече ти управлява алармата (на нея пък и се преправя управлението да не е с радиоприемник ами със сигнал).
Иначе другия вариант е да вземеш доста дърт апарат,на който вибрацията при позвъняване е постоянна (не е в такт с мелодииката) и това се използва за сигнал към алармата.
Начини има ама си е стабилна инвестиция.
А всъщност каква е идеята?
Иначе другия вариант е да вземеш доста дърт апарат,на който вибрацията при позвъняване е постоянна (не е в такт с мелодииката) и това се използва за сигнал към алармата.
Начини има ама си е стабилна инвестиция.
А всъщност каква е идеята?
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
luciano написа:Представям си като му падне батерията и е с тапи на вратите кво ще стане
Е....телефона се преправя да работи на автомобилното захранване без проблем (все пак е достатъчно дърт за да го интересува и да се занимава да следи какъв тип и т.н. му е батерията за ралзика от новите).Иначе си е най-културно с модул ама там цифрите са стабилни.
По-интересното е какво ще се случи ако сметката на картата не е платена

Иначе модула може да се програмира по-прецизно и позволява различна реакция при различен номер.
Ако се ползва идеята с вибрацита е интересно при пращане на смс с някаква промоция на картата кой ще намаже отворена кола "промоция"

-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз направих аларама с GSM модул на вилата на чичо ми. Поръчах си такъв от Млад Конструктор за 52 лв. www.constructor.bg . Алармата се активира изключва с позвъняване от GSM, чиито номер предварително е въведен в устройството. Други номера не му влияят. Сложил съм му акумулаторна батерия 12 V, 4 Ah, която стои на постоянен подзаряд регулиран чрез стабилизатор на 13,3 V (по принцип е редно да бъде от 13,5 до 13,8 V, но не се бърка и така), а GSM захраних от същата батерия през стабилизатор 7805 и кондензатор 220 uF. Може да се захрани без проблем и със 7808, даже ще се отделя по-малка топлинна мощност по време на заряд на батерията на GSM-а, но го разбрах едва като направих всичко. Използвам GSM Siemens C 60.
- WDW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз правя такива системки ! В колата съм си сложил такава и съм монтирал на още народ по колите!
Даже бях пуснал тема по въпроса(в същия раздел), поразрови се с търсачката и ще ги намериш !
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... hlight=gsm
Даже бях пуснал тема по въпроса(в същия раздел), поразрови се с търсачката и ще ги намериш !
- WDW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Stefan написа:Това ми изглежда повече на гъзария отколкото на практична аларма
Гъзарията е отварянето и затварянето на вратите !
Но съвсем друго е да имаш информация че в момента някой ти пипа по колата! Инак алармата си свири,но к'во от това ?? Крадеца си работи спокойно, а ти си стойш някъде и нямаш никаква идея за това!