Шумоизолираща кора под капака за G2

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
V_i_T
Автомобил: Golf 2 GTI
Двигател: PB 1.8i 112 hp 1991
Контакти:

Шумоизолираща кора под капака за G2

Мнениеот V_i_T » Съб 17 май 2008 16:32

Ако има вече такава тема(но аз не намерих нищо) - трийте тази!
Ако някой знае как може да се направи такава кора за под капака, или пък си е правил - дайте малко инфо как и аз да си направя такава. Знам че може с някакъв по-плътен плат, ама къде може да има такъв, как да се закачи за капака? Всякакви съвети ще са добре дошли.

Потребителски аватар
npu3pak
Автомобил: VW Passat B6 4Motion
Двигател:

Мнениеот npu3pak » Съб 17 май 2008 17:25

По моргите не се ли намира?

Потребителски аватар
BH_bobby
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BH_bobby » Нед 18 май 2008 19:30

колега ако съм те разбрал правелно до колкото знам на това му казват кече и е захванато за капака от долу ...
на мен ми идва идея да лепнеш за самия капак .. дунапрен ..и мисля че ще постигнеш желания ефект

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Нед 18 май 2008 21:45

Koга обърни внимание на моделите Голф 2 Дизел.Под капаците им има такова нещо даже и фабрично , не е нужно да правиш нищо освен да отидеш до парвата морга и да си го откупиш.Само от голф 2 дизел .. бензиновите нямат

Потребителски аватар
Iavor
Автомобил: Škoda Octavia VRS
Двигател: CEGA 2008

Мнениеот Iavor » Пон 19 май 2008 11:27

BH_bobby написа: да лепнеш за самия капак .. дунапрен ..и мисля че ще постигнеш желания ефект

Няма нужда ,дори,да го лепи.След 10 минути работа на двигателя няма да можеш да го отлепиш!Може и да капе малко,като се постопи,ма карай,нали няма да е на твоита кола! :twisted:
При такива температури дунапренът е доста тъпа идея.

Потребителски аватар
CTaH4o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CTaH4o » Пон 19 май 2008 14:58

checheneca написа:Koга обърни внимание на моделите Голф 2 Дизел.Под капаците им има такова нещо даже и фабрично , не е нужно да правиш нищо освен да отидеш до парвата морга и да си го откупиш.Само от голф 2 дизел .. бензиновите нямат

:!:
точно- само при дизелите го има
то си има щипки
ако се заглеадап и на твоя капак отстрани и отзад (че май и отпред) има места на които се закача кичето

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

Мнениеот Жоро Делчев » Пон 19 май 2008 23:31

Aз си бях купил навремето такова от дизел,но го слагам само зимата да топли мотора mhihi но няма кой знае какъв ефект :wink:

Потребителски аватар
V_i_T
Автомобил: Golf 2 GTI
Двигател: PB 1.8i 112 hp 1991
Контакти:

Мнениеот V_i_T » Вто 20 май 2008 8:03

Еми аз колкото обикалях тука из Варна по моргите и не намерих такова киче. Иначе колкото съм гледал нямам даже и дупки за слагане на такова. Затова и реших - кат няма оригинално ще правя нещо подобно на киче, с дрелка дупките, щипки и готово - само материя подходяща да намеря. Който има още идеи пишете. Ще продължа с моргите, но и ще мисля какво ли може да се сложи та да е като оригинално.

Потребителски аватар
gyb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gyb » Вто 20 май 2008 22:49

на стария голф 1,6 бензин сложих едно поразпорено за да покрие целия капак ватирано яке с боланата към двигателя и го закрепих със самонарезни видии но внимавах да ги монтирам да не се саморазвият. Никакви проблеми с температурите. Имаше голям ефект. Шумоизолира и за зимата е направо необходимост за градско каране с кратки пробези. снега върху капака не се топи :)

Потребителски аватар
BH_bobby
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BH_bobby » Вто 20 май 2008 23:36

Iavor написа:Няма нужда ,дори,да го лепи.След 10 минути работа на двигателя няма да можеш да го отлепиш!Може и да капе малко,като се постопи,ма карай,нали няма да е на твоита кола! :twisted:
При такива температури дунапренът е доста тъпа идея.

прав си колега (малко се засягам че ми е тъпа идеята но ще го преглътна)

Върни се в “Направи си сам!”