Понеже ми държеше над 92* и не сваляше под тях (дори и при принудително включена перка много зор сваля до 90*) та се наложи да взема мерки докато е време:
Свалих бронята, маската и левият фар ( се свалят заради горните видии на въздухозаборника), въздухозаборника за въздушният филтър и въздухозаборника за радиатора при което се откри една гледка
толкова беше набит със пепел охладителният радиатор че не се познаваше какъв цвят е. От там на пароструйка на най ниското налягане и със дюза която разпръскава на метла. ВНИМАВАЙТЕ СЪС ДЮЗАТА АКО Е РОТОРНА ЩЕ ПОВРЕДИТЕ РАДИАТОРА!!!! След 10 минутно пране
Другото което ми направи впечатление е че преди измиването на радиатора като въртеше перката (мойта е двойна в смисъл две перки са) не се усещаше много силна въздушна струя а сега вее яката
Вече ще ми стане практика всяка пролет да го измивам радиатора времето за демонтаж измиване изсушаване и монтаж е към 4часа които със удоволствие ще жертвам веднъж годишно за да не му е жега на паско
Тази процедура може да се прилага и на други автомобили като особенно оязвими са автомобилите които се карат постоянно на дълги разстояния понеже радиаторите им се набиват със мушички