аларма самоделка версия 2

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
maznia
Автомобил:
Двигател:

аларма самоделка версия 2

Мнениеот maznia » Нед 16 мар 2008 2:03

Идеята е взета от форум на опел. Хубаво е да я има и в нашия. Мисля че е прекрасна идея

Имам един стар GSM-сименс C35,и реших да си го сложа в колата.разглобих го и на мястото на двоиката запоих две жички ще кажете двоиката трябва да се задаржи за да набере спокоино докат отвориш врата и седнеш минават 2.5 секунди -достатачни са.към тях реле,което се командва от ключетата за плафоните в купето,багажника и на предния капак.телефона е постоянно свързан към зарядно за кола.има и едно дискретно копченце за изключване на цялата система.за сега е в жабката,но обмислям по-скрито място. На "бързо набиране" --бутон"2" разбира се е моят номер при мен ще изписва --колата.вече 2 седмици и отгоре не съм го изключвал за да го тествам-вече почти откачих от звънене,но системата е безотказна,зарядното не грее,акумолатора не пада,и тел ми звъни ли звъни.....пробвах да се качвам по наи-бързите начини които съществуват-пак си набира:)наи-гадното ще е ако ми звънне колата,а аз да съм далече от нея:)(добре че сме като дупе и гащи)

Клавиатурата не трябва да се самозаклучва

СИСТЕМАТА Е ПЕРФЕКНА ОСТАВА САМО GSM-да не земе да изгасне от самосебе си и точно когато не трябва

може да се сложат и два телефона за по сигорно ако единия откаже
става и за апартаментеца

ETO И ОРИГИНАЛНИЯ САЙТ

http://constructor.bg/shop/product_info ... e04da8885e

Последна промяна от maznia на Пон 24 мар 2008 22:52, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
grizzly
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grizzly » Нед 16 мар 2008 3:24

Много е готино.
А като ме ударят на паркинга вероятно звъни в КАТ?
КАСКО не е срещу кражба. А срещу ПТП. Обикновенно на кошник под 5000 лева. Или под 10000.

Потребителски аватар
kibs
Автомобил:
Двигател:

Re: аларма самоделка версия 2

Мнениеот kibs » Пон 17 мар 2008 8:51

ще можеш ли да ми кажеш какво реле си сложил да я пробвам и аз :wink:

didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didoriginal » Пон 17 мар 2008 8:57

Леле, колега, в голяма заблуда си ако си мислиш, че това ще замени каското ти.

1-во - системата е много аматьорски направена.
2-ро - из Интернет продават т. нар. GSM и GPS jammers (заглушители) - много е възможно тези, които евентуално (да не дава Господ) тръгнат да "тафират" колата ти да са оборудвани с такава джаджа и реално да не получиш обаждане.
3-то - направи си каско!

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пон 17 мар 2008 10:45

didoriginal написа:Леле, колега, в голяма заблуда си ако си мислиш, че това ще замени каското ти.

2-ро - из Интернет продават т. нар. GSM и GPS jammers (заглушители) - много е възможно тези, които евентуално (да не дава Господ) тръгнат да "тафират" колата ти да са оборудвани с такава джаджа и реално да не получиш обаждане.
3-то - направи си каско!

и един мармот завива шооколад...
Кой нормален автокрадец, ще носи джамер ?
още повече за някой дърт таралясник.. че има.. има..

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: аларма самоделка версия 2

Мнениеот Andonov » Пон 17 мар 2008 12:03

maznia написа:Идеята е взета от форум на опел. Хубаво е да я има и в нашия. Мисля че е прекрасна идея

Имам един стар GSM-сименс C35,и реших да си го сложа в колата.разглобих го и на мястото на двоиката запоих две жички ще кажете двоиката трябва да се задаржи за да набере спокоино докат отвориш врата и седнеш минават 2.5 секунди -достатачни са.към тях реле,което се командва от ключетата за плафоните в купето,багажника и на предния капак.телефона е постоянно свързан към зарядно за кола.има и едно дискретно копченце за изключване на цялата система.за сега е в жабката,но обмислям по-скрито място. На "бързо набиране" --бутон"2" разбира се е моят номер при мен ще изписва --колата.вече 2 седмици и отгоре не съм го изключвал за да го тествам-вече почти откачих от звънене,но системата е безотказна,зарядното не грее,акумолатора не пада,и тел ми звъни ли звъни....и всичко това защото не мисля да си подновявам каското:).пробвах да се качвам по наи-бързите начини които съществуват-пак си набира:)наи-гадното ще е ако ми звънне колата,а аз да съм далече от нея:)(добре че сме като дупе и гащи)

Клавиатурата не трябва да се самозаклучва

СИСТЕМАТА Е ПЕРФЕКНА ОСТАВА САМО GSM-да не земе да изгасне от самосебе си и точно когато не трябва

може да се сложат и два телефона за по сигорно ако единия откаже
става и за апартаментеца

Много е яко. :lol:
А ефекта от всичко това - да си видиш колата за последен път от терасата. :lol:

Потребителски аватар
venll-vr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот venll-vr » Пон 17 мар 2008 12:36

Според мен идеята е много хубава. Всеки сам решава дали да си направи каско или да използва друг начин за предпазване на автомобила си. Добре е да се постави и някакво реле за време и когато влезеш в колата да можеш да го изключиш, а да не ти звъни при всяко отваряне на врата! Успех и ако постигнеш някакво решение да пишеш!

maznia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maznia » Пон 17 мар 2008 15:42

Идеята не е само эа каското -нищо не эаменя едно добро каско

то е ясно че като те набележат, ща иэмислят ама да не дава господ.

аэ лично не съм го пробвал -обмислям версията эа апартамента да го сложа и какво реле да эакача малко компакно -ама кво

didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didoriginal » Пон 17 мар 2008 16:09

wili98 написа:
didoriginal написа:Леле, колега, в голяма заблуда си ако си мислиш, че това ще замени каското ти.

3-то - направи си каско!

и един мармот завива шооколад...
Кой нормален автокрадец, ще носи джамер ?
още повече за някой дърт таралясник.. че има.. има..

Защо да не носят.. помисли. Спестяват си хиляди главоболия.

maznia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maznia » Пон 17 мар 2008 21:29

Иэпробваx иэобретението - действа на 100%-, монтираx го на комшията на гаража само с прекасвач, сега иэка и на колата там ще сложа реле эа xалогени успеx на сички

Потребителски аватар
P.Solberg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот P.Solberg » Пон 17 мар 2008 23:37

А не ви ли е по лесно да си хвърлиш един телефон по д седалката с зарядно и да си седи там. А някои си реши да ти свие колата ....и с малко
молитви към полицията и чакане без да искат да ти намерят колата преди да стане на парчета и да бъде разпродадена из страната.Пък не пре4и да си сложиш едно копченце което да ти прекасва компютъра,или
(+) -на бобината или нещо си от сорта пък нека да краде.От опит спасих
на бащами колата вече 2 пъти

maznia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maznia » Вто 18 мар 2008 0:31

е то вече сяка аларма си има имобилаизер на клуча, имобилаизер и един прекасвач са достатачни

Потребителски аватар
kibs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kibs » Вто 18 мар 2008 23:22

какво реле сложи?? Или не си слагал :roll:

maznia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maznia » Сря 19 мар 2008 0:38

эа xалогени от паэарчето на гюрлата - 3лв

смятай ако телефона е с 3-G връэка и да отведа камерата отпред до маската да предава и картина като се отвори линиятя - ма много скъпа играчка става - стига че много се раэмислиx

Последна промяна от maznia на Нед 30 мар 2008 1:28, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
kibs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kibs » Сря 19 мар 2008 8:24

[quote="maznia"]эа xалогени от паэарчето на гюрлата - 3лв
мерси, ще го пробвам :069:

Върни се в “Направи си сам!”