Оказа се че отзад освен говорител със същия размер,какъвто вече има друг не може да се сложи (оглеждах корите по багажника и т.н.).След консултация със форума ми препоръчаха говорители Бошмен (или Бошман ).Обаче реших да експериментирам с поставянето на други по един по-различен метод.
За целта използвам следното :
Задната кора е на релси от двете страни и има няколко на брой (не се сещам колко точно) пръчки,които се движат в релсите.От последната пръчка до седалките остава някакво разстояние.Реших да сложа плоскост.
Говорителите се монтират на плоскостта и се монтират на нея и двете последни пръчки на щората (според мястото така,че кората да застане почти плътно до зания ред седалки и първата пръчка да е плътно до края на релсите).След това щората се скъсява с определената дължина и накрая и се слага лепка,каквато има в естествения си край,където се залепва за седалките.Обратната част на лепката се слага на подходящо място на кората (отгоре или отдолу още се чудя ама вероятно ще е отдолу) и така се получава частично твърда щора отзад.
Хубавотои в случая е че замисъла запазва функционалността на комбито - твърдата част с музиката остава подвижна на релси както е и самата кора и ако пречи в даден момент може да се махне.
Материалите са следните :
-плоскост с размери 109.5см х 36см х 18мм (последното е според вкуса ви и големината на говорителите).Размерите са подбрани според следното : разстояние между двете релси на колата е 110см а разстоянието от задната седалка до втората пръчка (броено от задната седалка) е 36см (с около 1см разстояние от седалката).
-мокет или фолио с размери,подходящи за да има да се загъне по ръбовете на плоскостта.
-лепило (Хелмевект) кутия около 300-400mL
-пирончета стъкларски според дебелината на плоскостта (аз използвах 1х16мм).
-говорители -тук вече по ваш вкус според предпочитанията.Аз си взех стандартни елипси 6х9 инча.
-куплунг - аз използвах два тип щика като на уредбите.
-кабели - при мен си вървяха с колоните.
-известно количество винтове за дърво пак според дебелината на плоскостта (аз използвам 3.5х16мм).
-лепка (незнам как се казва точно) - още не съм търсил и незнам каква ще използвам.
Тук е снимковия материал докъдето съм стигнал

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=170784
Процедурата по сглобяването е следната :
Според размера на говорителите се оразмерява и разрязва плоскостта.(в моя случай са два елипсовидни отвора).После се налага плоскостта върху парчето мокет и се очертават габаритите (външните размери) и отворите на плоскостта със сапун.Плоскостта се маха и очертаното се намазва с лепилото.Налага се плоскостта и се притиска да съхне.След 10-тина минути се намазват с лепило ръбовете отстрани (останалата извън плоскостта част от мокета) и се загъват плътно по ръбовете на плоскостта.За да не се разлепи следва заковаване на мокета към плоскостта с пирончетата (от задната страна,където е подгъва).Същото се повтаря и за 4-те ръба на плоскостта.Аз лично пирончетата ги заковавам през 4-5см за да е здраво.
После преди да се изрежат още в мокета дупките за говорителите ръба на плоскостта се намазва с леипло (за да не се ронят боклуци).След като изсъхне ръба се изрязват с макетно ножче отворите в мокета за говорителите.В близост до самия отвор се зачукват 4 пирончета (при мен ги зачуках в 4-те най-отдалечени точки на елипсовидния отвор) за да не се разлепи мокета докато се монтира говорителя.
Плоскостта се обръща наобратно и се монтират двата куплунга и се прекарват от тях проводници до говорителите.Аз използвам куплунг тип щипка,който има възможност да се завинти с два винт-а.Оригиналния кабел на колоните го наковах с пирончета по плоскостта и стана доста хубаво.
След това се срязва щората на багажника и се изнизват двете пръчки които ще се ползват за плоскостта.Монтират се подходящо (едната на 2-3см преди края на плоскостта откъм щората а другата където се падне според края на релсите).Може да се наложи едната пръчка да се среже (ако минава през говорителите) и ако се ползват по-големи говорители това се налага на 100%.Ако трябва се срязва според говорителите и се закрепя за плоскостта (на предварително отбелязаното място).Аз още не съм стигнал дотам ама закрепването мисля да осуществя с едни скобички от Бриколаж (представляват кръгло ухо с две плоски крайчета с по две дупки за завиване.Продват се в различни размери ама още незнам какъв точно ще ми е нужен защото не съм мерил пръчките).
След това се лепи лепката (аз лично ще си я и закова за плоскостта) и другата и част се зашива на кората (предварително отрязана по новата си дължина).
Когато кората е готова се прибягва до по-сложния момент.Разглобява се колата за да се стигне до кабелите за говорителите отзад и се извеждат през пластмасата на подходящ куплунг (аз ще използвам същия като на кората понеже е удобно и красиво разглобяемо съединение).
Засега толкова,пък като напредна още ще давам още инфо за тънките моменти в процедурата