Плафониера за Голф 3 Проблем!

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Panteleimonov
Автомобил:
Двигател:

Плафониера за Голф 3 Проблем!

Мнениеот Panteleimonov » Вто 07 сеп 2010 17:51

Привет на всички!
Какъв е проблема?!
Преди около седмица ми падна плафониерата на голфа,защото сменях горе тапицерията и не са я зкрепили като хорта и от вибрациите е паднала... Докато я свалих отскубнах без да искам две запоени кабелцхета запоих ги наново,но докато намествах платката я счупех и сега незнам какво да правя.В момента разоплагам само с пластмасовата част на плафониерата и кабела,който върви гор епо тавана ( то представлява щифтче със кафяв,кафяво с бяло и още два цвята и цялото щифтче се пъха вътре в плафониерата на чопчета е! та мисълта ми хайде тези които чаткат ел-аджийската част да ми обяснят по просто как да си направя без помоща на тази платка ей такива нещица като ЛЕД и др лампички,защото ме е страх да не окипазя нещата!
П.С. Откато кабела си стои откачен от плафониерата часовника постоянно се занулява незнам дали е някакво следсвтие или другаде е проблема...
Благодаря предварително! :bowdown

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Re: Плафониера за Голф 3 Проблем!

Мнениеот vasilb » Вто 07 сеп 2010 18:45

Часовникът няма нищо общо с плафона и не е това причината за зануляването. Кога се занулява? Ако е когато палиш може акумулаторът да си отива и при завъртане на стартера да пада много напрежението. Сигурно има и доста други варианти. Успех!

Потребителски аватар
Panteleimonov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Panteleimonov » Вто 07 сеп 2010 19:23

Давам контакт нули-паля иначе без проблем.Незнам получи са след като разглобих плафона за това си помислих това.Иначе някой за моя проблем как да направя Горе осветлението? :Mr Green Fun :talk:

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Вто 07 сеп 2010 19:44

Потребителски аватар
Panteleimonov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Panteleimonov » Вто 07 сеп 2010 19:48

Точно тази темя я изядах и нищо не можах да сгрея.
Просто искам с кабелите които имам които сам упоменал да вържа нешо красиво на тавана и някой да ми го обясни по възможно най-простия начин!

Потребителски аватар
ZeroCool
Автомобил: ImamDa
Двигател: sVatreshnoGorene
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Вто 07 сеп 2010 23:08

vasilb написа:Часовникът няма нищо общо с плафона и не е това причината за зануляването. Кога се занулява? Ако е когато палиш може акумулаторът да си отива и при завъртане на стартера да пада много напрежението. Сигурно има и доста други варианти. Успех!

При голф 3 са на един бушон доколкото си спомням.....невиждам защо и при голф 2 да не са така.

Потребителски аватар
Ivan_GT
Автомобил: BMW E39
Двигател: M52B20 98

Мнениеот Ivan_GT » Пет 24 сеп 2010 1:30

Един плафон не струва повече от 10-15 лв. :screwy

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Вто 28 сеп 2010 15:34

Изгорял е бушона на плафона както каза колега временния километраж и часовника са на един бушон, ако не се лъжа 20 или 21!
Преди това изолирай висяшия кабел или там каквото е защото укасява и гори бушона, сложи истински бушон не от тези китайските или турски!
Поздрави!!!!!

Върни се в “Направи си сам!”