Някой да е слагал такива километражи Г2?

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Някой да е слагал такива километражи Г2?

Мнениеот didkoltd » Пон 09 апр 2007 15:09

Колеги интересува ме някой да е слагал такива километражи на Г2,да сподели има ли някаква особеност ?
Изображение

Благодаря и поздрави! :wink:

Потребителски аватар
B_O_S_S_S
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот B_O_S_S_S » Пон 09 апр 2007 16:28

странно за първи път виждам, това какво е само шаблони за циферблатите или цяло табло ?

Потребителски аватар
rexpitbul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rexpitbul » Пон 09 апр 2007 16:33

B_O_S_S_S написа:странно за първи път виждам, това какво е само шаблони за циферблатите или цяло табло ?

Добър въпрос :!: :!: :!:

Потребителски аватар
B_O_S_S_S
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот B_O_S_S_S » Пон 09 апр 2007 18:09

според мен това е само шаблон, но ако е така ... съм сигурен че няма да може да отчита повече от 150 км ... просто долу е бутона за зануляване на дневния километраж

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Пон 09 апр 2007 19:03

Разбира се ,че са само шаблони не това ми беше въпроса,а дали някой се е занимавал да си прави стрел;ките да тръгват от 12 часа,а оня бутон само да отворя таблото и ще му е.а мамицата няма и да помисли втори път да застане там.Ще го направя подвижен като ми трябва да занулявам мушкам телта и така....! :wink:

Потребителски аватар
blue_shadow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blue_shadow » Пон 09 апр 2007 21:16

didkoltd написа:Разбира се ,че са само шаблони не това ми беше въпроса,а дали някой се е занимавал да си прави стрел;ките да тръгват от 12 часа,а оня бутон само да отворя таблото и ще му е.а мамицата няма и да помисли втори път да застане там.Ще го направя подвижен като ми трябва да занулявам мушкам телта и така....! :wink:

Батка, механиката вътре в уредите е финна, играл съм си с оборотомера и вътре има едни пружинки и зъбни колелца като на часовников механизъм, като това ме навежда на мисълта да се обърнеш към часовникар за преместване на стрелките. Ако греша някой да ме поправи.

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Пон 09 апр 2007 21:23

blue_shadow написа: като това ме навежда на мисълта да се обърнеш към часовникар за преместване на стрелките. Ако греша някой да ме поправи.

и мен ме кефи този варант,виждал съм доста мотоциклети с такива километражи,но има един проблем стрлките са с фиксатор,неможеш да ги боднеш където си искаш.Знам ,че не говоря по темата :oops:

Потребителски аватар
B_O_S_S_S
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот B_O_S_S_S » Пон 09 апр 2007 21:23

варианта според мен е отваряш таблото както си е в изходно положение, откачаш (чупиш) стрелките от оригиналното им място и с секундно лепило в положението от където искаш да тръгват , така хем си отчита вярно хем ти си доволен ама виж долу с това за зануляването отскубни го от там и си 6+ аз така си мисля де

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Вто 10 апр 2007 8:15

Тва отдолу за дневния километраж е на резба и се развива то не е проблем ,според мен ще остане най-големия проблем зацепването на стрелките.И все пак ми се искаше да обменя малко опит с някой който е минал по този път......! :roll:

Потребителски аватар
B_O_S_S_S
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот B_O_S_S_S » Вто 10 апр 2007 13:49

какво зацепване бе братле :) според мен това е начина дето ти го казах най-безболезнено е защото отвориш ли вътр пружинките ... шанса ти да ти отчита правилно е почти нулев

Потребителски аватар
ANDREYO
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANDREYO » Вто 10 апр 2007 14:19

точно така става и аз съм го намислил ма няма кои да ми ги резне тия циферблати и то черни искам ако някои ми ги направи ги слагам веднага и ша кача и снимки

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Вто 10 апр 2007 14:39

Бях се нагледал и аз преди време на това:

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 2%F0%E0%E6

Потребителски аватар
madcap
Кенанския лъв
Автомобил: 1990 VW Golf 2
Двигател: APP turbo
Контакти:

Мнениеот madcap » Вто 10 апр 2007 22:17

На мен не ми се отваря снимката :evil:

didkoltd на една от последните сбирки нали имаше един колега (забравих му ника) който каза че го е чел някаде и щял да го превежда, как ставал целия пинизм, ако се сещаш кой е пришпори го

даже снимаше ето тая кола
Изображение

Потребителски аватар
Golf_Blade
Автомобил: 1996- BMW 316 Compact
Двигател: M43B16

Мнениеот Golf_Blade » Вто 10 апр 2007 23:58

Колегата който прави снимката на 4-та и обясняваше за километражите е Polo_Sport! Аз подхванах темата за километражите на едно Венто(цвят бордо) което се продаваше на пазара с километражи които започват от 12часа! Бях гледал некаде подробни обяснения на English как става номера,ам не си спомням къде,Ако намеря нещо ще споделя с Бате Дидко :lol:

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Сря 11 апр 2007 8:18

Да да за Ники става дума,приказвал съм с него и той ми обеща ,че ще го направим без проблем ама ми се искаше да се подсигуря допълнително с подробна информация за всеки случай или пък ако закъсаме някъде да знам кого да питам ! :wink:

Върни се в “Направи си сам!”