значи само задните странични,... имам някакво фолио от 4лв... незнам дали е хубаво, обаче лепенето не ми се отдава, цяла ролка изхабих,...
в центъра съм зона Б5,.. обаче в парички или в черпене говорете
и ако след месец два реша да махам фолиото дали лесно ще падне или ще остане някво мазало от лепилото.... ?
кой и с/у какво заплащане ще ми затъмни прозорците
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- boywalking
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- boywalking
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: кой и с/у какво заплащане ще ми затъмни прозорците
boywalking написа:ако след месец два реша да махам фолиото дали лесно ще падне или ще остане някво мазало от лепилото.... ?
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
колега @boywalking.. това не е ли раздел "направи си сам"?
щот на мен ми замяза на "направи ми ти"

щот на мен ми замяза на "направи ми ти"

Последна промяна от wili98 на Вто 17 окт 2006 12:22, променено общо 1 път.
- boywalking
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
dsj
Пичага .... ако икаш някой да ти го направи .. чувал съм за един Мишо ако не се лъжа ... тои правел много добре фолиото ... доста хора си правят при него, не знам какви пари ще ти излезе но на мен ми каза 40лв за задното стакло и задните странични с негово фолио. Той се намира при автокъща "Кончето" или по точно зад къщата има автомивка "Кончето" и той е там .. Та тази автомивка и автокъша се намира на булевард Тодор Александров .. посока от бул. Опълченска към Константин Величков ... пада се от дясната страна на малко след пресечката с Одрин т.е. на следващия светофар ...
- boywalking
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: dsj
longora написа:Пичага .... ако икаш някой да ти го направи .. чувал съм за един Мишо ако не се лъжа ... тои правел много добре фолиото ... доста хора си правят при него, не знам какви пари ще ти излезе но на мен ми каза 40лв за задното стакло и задните странични с негово фолио. Той се намира при автокъща "Кончето" или по точно зад къщата има автомивка "Кончето" и той е там .. Та тази автомивка и автокъша се намира на булевард Тодор Александров .. посока от бул. Опълченска към Константин Величков ... пада се от дясната страна на малко след пресечката с Одрин т.е. на следващия светофар ...
дано информацията ти е вярна, ще го имам в предвид занапред, иначе това се намира точно до мен - на 5минути ми е
- boywalking
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
boywalking написа:още един въпрос,.... ако се затъмни задния прозорец ще стане ли нещо на фолиото от тези размразяващите линий на задното стъкло ????
Нищо му няма на фолиото...

Аз на задния прозорец и на задните врати съм си сложил фолио и няма никакви грижи. Ако имах малко повече свободно време бих се ангажирал да ти ги направя, но просто незнам кога бих могъл...
- Insect
- Автомобил:
- Двигател:
Ето как можеш да си затъмниш прозорците сам (елементарно е):
1. Купуваш си подходящо фолио (моето е 5.50лв.)
2. Купуваш си един препарат за миене на прозорци (едни сини с пистолетче горе - 2лв.)
3. Вестник
4. Химикал и Ножица
5. Макетно ножче.
6. Това, което по-долу наричам "кирийка" - едни такива шашми за чистене на прозорци от сняг, скреж вода ...
Първо разбери от коя част на фолиото трябва да режеш. Това става като зачоплиш едното крайче. Така ще разбереш - как трябва да го обърнеш. Трябва да го изрежеш така, че след като го обърнеш да дойде с лепкащата страна на вътре!
Налагаш фолиото от външната страна на прозореца (примерно задния).
С химикала го очертаваш по ръбовете (не очаквай цвят, просто вдъбнати ръбове).
С ножицата го изрязваш внимателно като оставяш половин милиметър от всички страни (за всеки случай).
Сега идва гадната част: Викаш си някой приятел, който бавно започва да разлепя прозрачния слой. Трябва да се отлепя хоризонтално, като едната страна на дясно, другата на ляво. В това време пръскаш с препарата за прозорци в средата (равномерно в двете посоки, така че да залееш навсякаде да има лепило). След като двата пласта за разлепени, изхвърляш прозрачния, а черния който е с лепилото го поставяш от ВЪТРЕШНАТА част на прозореца. Не се залепя веднага, така, че можеш да го наместиш както трябва. След това взимаш "кирийката" и внимателно започваш да изтласкваш водата (която е м-ду фолиото и стъклото). Много финно и леко в началото, за да не се премести или изкриви. С макетното ножче изрязваш местата, които си оставил по-дълги. Изтласкването на водата трябва да става настрани - по крайщата. След като видиш че остава по-малко вода, започни същото но по-силно. Това го правиш докато не се махне и последното водно мехурче!
Изчакай го да изсъхне и ти гарантирам, че най-малко 2 години няма да мръдне от там.
Ако задните ти прозорци се свалят (падат):
Разглобяваш вратата, сваляш стъклата и упражняваш гореописаната процедура. Това се прави, защото по този начин фолиото влиза малко по-надолу от точката, която се явява края на затворения прозорец.
Ако не свалиш стъклата има опасност, след отваряне - затваряне да се развали фолиото.
Не ме бива по часта с обяснявките и затова може да съм пропуснал нещо. Ако имаш въпроси - пиши!
2. Купуваш си един препарат за миене на прозорци (едни сини с пистолетче горе - 2лв.)
3. Вестник
4. Химикал и Ножица
5. Макетно ножче.
6. Това, което по-долу наричам "кирийка" - едни такива шашми за чистене на прозорци от сняг, скреж вода ...
Първо разбери от коя част на фолиото трябва да режеш. Това става като зачоплиш едното крайче. Така ще разбереш - как трябва да го обърнеш. Трябва да го изрежеш така, че след като го обърнеш да дойде с лепкащата страна на вътре!
С ножицата го изрязваш внимателно като оставяш половин милиметър от всички страни (за всеки случай).
Сега идва гадната част: Викаш си някой приятел, който бавно започва да разлепя прозрачния слой. Трябва да се отлепя хоризонтално, като едната страна на дясно, другата на ляво. В това време пръскаш с препарата за прозорци в средата (равномерно в двете посоки, така че да залееш навсякаде да има лепило). След като двата пласта за разлепени, изхвърляш прозрачния, а черния който е с лепилото го поставяш от ВЪТРЕШНАТА част на прозореца. Не се залепя веднага, така, че можеш да го наместиш както трябва. След това взимаш "кирийката" и внимателно започваш да изтласкваш водата (която е м-ду фолиото и стъклото). Много финно и леко в началото, за да не се премести или изкриви. С макетното ножче изрязваш местата, които си оставил по-дълги. Изтласкването на водата трябва да става настрани - по крайщата. След като видиш че остава по-малко вода, започни същото но по-силно. Това го правиш докато не се махне и последното водно мехурче!
Изчакай го да изсъхне и ти гарантирам, че най-малко 2 години няма да мръдне от там.
Разглобяваш вратата, сваляш стъклата и упражняваш гореописаната процедура. Това се прави, защото по този начин фолиото влиза малко по-надолу от точката, която се явява края на затворения прозорец.
Ако не свалиш стъклата има опасност, след отваряне - затваряне да се развали фолиото.
Не ме бива по часта с обяснявките и затова може да съм пропуснал нещо. Ако имаш въпроси - пиши!
Последна промяна от Insect на Сря 15 ное 2006 0:03, променено общо 1 път.
- Insect
- Автомобил:
- Двигател:
boywalking написа:още един въпрос,.... ако се затъмни задния прозорец ще стане ли нещо на фолиото от тези размразяващите линий на задното стъкло ????
ДА!
Задното е по добре да се опуши, защото фолиото или ще прегори (малко вероятно) или ще се надуе и ще стане на грозни мехури.
boywalking написа:ако след месец два реша да махам фолиото дали лесно ще падне или ще остане някво мазало от лепилото.... ?
След като го свалиш го минаваш с парцалче и курисилин и става като ново

Последна промяна от Insect на Сря 20 дек 2006 13:20, променено общо 1 път.
- тръба
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ивчо написа:Ето как можеш да си затъмниш прозорците сам (елементарно е):
3. Вестник
4. Химикал и Ножица
5. Макетно ножче.