Съвет за ръжда по ръба на врата

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
restless
Автомобил:
Двигател:

Съвет за ръжда по ръба на врата

Мнениеот restless » Чет 26 юни 2008 9:40

Преди година време след едно жулване едната задна врата беше боядисвана. Онзи ден като мих колата видях ча на задния ръб има 7-8см участък на който прозира ръжда - още при боядисването ми направи впечатление че ръба не беше боядисан а имаше само от тази бялата основа, но понеже не разбирам нищо не предприех.
Та въпросът - мога ли да направа нещо с подръчни материали?
Имам флаконче като лак за нокти с боя, мислех си ако много внимателно зачистя ръждивото (което е точно само по ръбчето) и да мацна отгоре от боята... или цинков препарат +боя... то че рано или късно ще се ходи за нова цялостна боя ясно :(

Потребителски аватар
Ivelin_Golf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivelin_Golf » Пет 27 юни 2008 9:46

еми колега съветвам те за една малко козметична постъпка,както правя аз :wink:
шкуриш до ламарина,след това с ръждопреобразувател минаваш ошкуреното,след което с някаква основа на спреи вече има какво ли не по магазините или с кит,но ще има повече шкурене след това :wink: И накрая си правиш 1 спрей с цвета на твоята боя и си готов.На мен такъв спрей ми излезна 16 лв,но зависи от боята ти все пак,мойта е обикновена акрилна червена боя :wink:

Успех :hahhihi:

Върни се в “Направи си сам!”