:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Почистване на НЕплюшената тапицерия

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Zerga3GT
Автомобил: Golf A3
Двигател: ABU 94
Контакти:

Почистване на НЕплюшената тапицерия

Мнениеот Zerga3GT » Чет 22 дек 2011 21:23

Колеги понеже не успях да открия тема а тавана и сенниците са от специален мат'рял искам да пусна тема за това как и с какво да ги чистим тия неща.На всеки се е случвало да си прави нещо по колата и да се омаца а след това да бутне тавана или най-вече сенника.

Темата е по скоро запитване но нека си помогнем взаймно.

Проблема е че имам два сенника с огледала и капаци обаче са опушени от цигари и тук там масло и прах.
Пробвах с бензин(малко прекалено) и се чисти и не се разяда обаче е бензин и смърди та се не трае. Предложете някой препарат който ще помогне.

Благодаря и ако модовете решат нека преместят темата на подходящо място.

Потребителски аватар
stan4o83_1983
Автомобил: vw passat b5
Двигател: 1.8 adr

Re: Почистване на НЕплюшената тапицерия

Мнениеот stan4o83_1983 » Чет 22 дек 2011 21:53

за сеници пробваи с препарат за табло

hp7909
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hp7909 » Пет 23 дек 2011 0:47

meglio

xerx
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xerx » Пет 23 дек 2011 1:01

hp7909 написа:meglio

Да става ,но трябва да бъде разреден с вода.Концентрата е възможно да повреди материала.Иначе почиства почти до фабричен блясък.

Потребителски аватар
batko_miro
Автомобил: VW Golf
Двигател: CHGA 2010

Мнениеот batko_miro » Пет 23 дек 2011 1:45

:да:

Потребителски аватар
Zerga3GT
Контакти:

Мнениеот Zerga3GT » Пет 23 дек 2011 14:57

batko_miro написа:

:да:

Meglio-то неразредено оправи маслото но опушеното от цигарите не излиза.

Потребителски аватар
Ivan4u
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivan4u » Пет 23 дек 2011 16:53

Безконтактно на Керхер /и другите стават/ -> на 1л. пръскалка се слагат 2 пръста на дъното на пръскалката препарат , което в проценти е 10% . Получава се универсален почистващ препарат подобно на Мелио , но с много по-добри характеристики и цена . Става за АБСОЛЮТНО всичко - всякакви видове салони , мокети , табла , багажници , праговете и вратите , корите на вратите ... Пръскате с пръскалка , след 20-30 секунди виждате как всичката мръсотия започва да се стича надолу /особено от цигари тече жълто-кафеникава течност / , след което избърсвате . В пари изглежда така :

1л. препарат/концентрат/ - 7/8лв . От него получавате 10 литра перфектен препарат /професионален , не аматьорски като Мелио /

П.С. С това също може да се пере таван , но ако не е належащо - не го чистете , много лесно се отлепят таваните и проблеми после .

Потребителски аватар
Zerga3GT
Контакти:

Мнениеот Zerga3GT » Пет 23 дек 2011 18:51

Ivan4u написа:Безконтактно на Керхер /и другите стават/ -> на 1л. пръскалка се слагат 2 пръста на дъното на пръскалката препарат , което в проценти е 10% . Получава се универсален почистващ препарат подобно на Мелио , но с много по-добри характеристики и цена . Става за АБСОЛЮТНО всичко - всякакви видове салони , мокети , табла , багажници , праговете и вратите , корите на вратите ... Пръскате с пръскалка , след 20-30 секунди виждате как всичката мръсотия започва да се стича надолу /особено от цигари тече жълто-кафеникава течност / , след което избърсвате . В пари изглежда така :

1л. препарат/концентрат/ - 7/8лв . От него получавате 10 литра перфектен препарат /професионален , не аматьорски като Мелио /

П.С. С това също може да се пере таван , но ако не е належащо - не го чистете , много лесно се отлепят таваните и проблеми после .

Аз има хора от автомивка.
Като го пробвам ще пиша.

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Пет 23 дек 2011 22:25

Имам един препарат за пране на тапицерии в гаража.В шише с помпичка е,купено от Mr. Bricolage и върши буквално чудеса.Сваля отпечатаци от масло и други гадости от светлите платове без буквално да остане и петънце. Пробвал съм с Meglio-то,но от него останаха петна :?

Потребителски аватар
BruDoNe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BruDoNe » Пет 23 дек 2011 23:23

Колеги пробвайте SONAX .. с него си изпрах тавана на пасата .. търсите сонакс и на него има нарисувани седалки прозрачна течност.. мисля,че беше към 10 лв. не съм сигурен но при мен вършеше супер работа.. успех ! :) :bishop

Потребителски аватар
refresh4o
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил: VW POLO B5188PP
Двигател: AEX 1996

Мнениеот refresh4o » Съб 21 яну 2012 22:43

специално за сенниците ако е като на поло твърд(не платнян като тавана) аз днес точно моите мих направо с гъбата и препарат на мама за бяната :D и после изплакнах, нито влезе вътре вода, нито висна, нито нищо... оставих ги под климатика за 10 мин и обратно в колата... освен тях измих всички пластмаси белите над таблото вляво и дясно, и уплатненията на вратите защото отвътре някога са били бежави или бели не знам кое по-точно но пак по същия начин с гъбичка за чиний и препарата киснах ги малко във вряла вода после търках яко после изплакнах оставих да се изцедят за 30 мин и пак в колата... при тях рискувах плата да се разлепи или нещо да се набръчка, но нищо не стана. Тавана няма да го пера, че висва

Потребителски аватар
pavkomk2
Автомобил: Jetta mk2
Двигател: 112 PB -- 139 KR

Мнениеот pavkomk2 » Съб 28 яну 2012 15:08

Със Меглио става супер няма нужда от разреждане.. аз моя таван и сенниците ги напрасках с меглио хубаво и изчаках 5 мин да накисне след това с водоструйка ама трябва да ти е свален тавана... иначе това от цигарите се маха донякаде ама пак си остава.

Потребителски аватар
cvetomir_d_petrov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cvetomir_d_petrov » Сря 08 фев 2012 22:47

аз моя го изтърках идеално с астониш за тапицерии,тъмно розовата опаковка миналата година и тая мисля отново защото цигарите наистина е... май... на тавана-стана като нов.Много доволен-без петна. :banana :banana
ПП сенниците също.Според мен ще е идеален и за подове защото наистина много мизерия изкарва

Върни се в “Направи си сам!”