Колеги понеже не успях да открия тема а тавана и сенниците са от специален мат'рял искам да пусна тема за това как и с какво да ги чистим тия неща.На всеки се е случвало да си прави нещо по колата и да се омаца а след това да бутне тавана или най-вече сенника.
Темата е по скоро запитване но нека си помогнем взаймно.
Проблема е че имам два сенника с огледала и капаци обаче са опушени от цигари и тук там масло и прах.
Пробвах с бензин(малко прекалено) и се чисти и не се разяда обаче е бензин и смърди та се не трае. Предложете някой препарат който ще помогне.
Благодаря и ако модовете решат нека преместят темата на подходящо място.

Почистване на НЕплюшената тапицерия
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- stan4o83_1983
- Автомобил: vw passat b5
- Двигател: 1.8 adr
Re: Почистване на НЕплюшената тапицерия
за сеници пробваи с препарат за табло
hp7909 написа:meglio
Да става ,но трябва да бъде разреден с вода.Концентрата е възможно да повреди материала.Иначе почиства почти до фабричен блясък.
- batko_miro
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: CHGA 2010
hp7909 написа:meglio

- Zerga3GT
- Автомобил: Golf A3
- Двигател: ABU 94
- Контакти:
batko_miro написа:hp7909 написа:meglio
Meglio-то неразредено оправи маслото но опушеното от цигарите не излиза.
- Ivan4u
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Безконтактно на Керхер /и другите стават/ -> на 1л. пръскалка се слагат 2 пръста на дъното на пръскалката препарат , което в проценти е 10% . Получава се универсален почистващ препарат подобно на Мелио , но с много по-добри характеристики и цена . Става за АБСОЛЮТНО всичко - всякакви видове салони , мокети , табла , багажници , праговете и вратите , корите на вратите ... Пръскате с пръскалка , след 20-30 секунди виждате как всичката мръсотия започва да се стича надолу /особено от цигари тече жълто-кафеникава течност / , след което избърсвате . В пари изглежда така :
1л. препарат/концентрат/ - 7/8лв . От него получавате 10 литра перфектен препарат /професионален , не аматьорски като Мелио /
П.С. С това също може да се пере таван , но ако не е належащо - не го чистете , много лесно се отлепят таваните и проблеми после .
1л. препарат/концентрат/ - 7/8лв . От него получавате 10 литра перфектен препарат /професионален , не аматьорски като Мелио /
П.С. С това също може да се пере таван , но ако не е належащо - не го чистете , много лесно се отлепят таваните и проблеми после .
- Zerga3GT
- Автомобил: Golf A3
- Двигател: ABU 94
- Контакти:
Ivan4u написа:Безконтактно на Керхер /и другите стават/ -> на 1л. пръскалка се слагат 2 пръста на дъното на пръскалката препарат , което в проценти е 10% . Получава се универсален почистващ препарат подобно на Мелио , но с много по-добри характеристики и цена . Става за АБСОЛЮТНО всичко - всякакви видове салони , мокети , табла , багажници , праговете и вратите , корите на вратите ... Пръскате с пръскалка , след 20-30 секунди виждате как всичката мръсотия започва да се стича надолу /особено от цигари тече жълто-кафеникава течност / , след което избърсвате . В пари изглежда така :
Аз има хора от автомивка.
Като го пробвам ще пиша.
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Имам един препарат за пране на тапицерии в гаража.В шише с помпичка е,купено от Mr. Bricolage и върши буквално чудеса.Сваля отпечатаци от масло и други гадости от светлите платове без буквално да остане и петънце. Пробвал съм с Meglio-то,но от него останаха петна 

- BruDoNe
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги пробвайте SONAX .. с него си изпрах тавана на пасата .. търсите сонакс и на него има нарисувани седалки прозрачна течност.. мисля,че беше към 10 лв. не съм сигурен но при мен вършеше супер работа.. успех !

- refresh4o
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил: VW POLO B5188PP
- Двигател: AEX 1996
специално за сенниците ако е като на поло твърд(не платнян като тавана) аз днес точно моите мих направо с гъбата и препарат на мама за бяната
и после изплакнах, нито влезе вътре вода, нито висна, нито нищо... оставих ги под климатика за 10 мин и обратно в колата... освен тях измих всички пластмаси белите над таблото вляво и дясно, и уплатненията на вратите защото отвътре някога са били бежави или бели не знам кое по-точно но пак по същия начин с гъбичка за чиний и препарата киснах ги малко във вряла вода после търках яко после изплакнах оставих да се изцедят за 30 мин и пак в колата... при тях рискувах плата да се разлепи или нещо да се набръчка, но нищо не стана. Тавана няма да го пера, че висва

- pavkomk2
- Автомобил: Jetta mk2
- Двигател: 112 PB -- 139 KR
Със Меглио става супер няма нужда от разреждане.. аз моя таван и сенниците ги напрасках с меглио хубаво и изчаках 5 мин да накисне след това с водоструйка ама трябва да ти е свален тавана... иначе това от цигарите се маха донякаде ама пак си остава.
- cvetomir_d_petrov
- Автомобил:
- Двигател:
аз моя го изтърках идеално с астониш за тапицерии,тъмно розовата опаковка миналата година и тая мисля отново защото цигарите наистина е... май... на тавана-стана като нов.Много доволен-без петна.
ПП сенниците също.Според мен ще е идеален и за подове защото наистина много мизерия изкарва

ПП сенниците също.Според мен ще е идеален и за подове защото наистина много мизерия изкарва