Здравейте
Някой монтирал ли е допълнително камери за 360-градуса изглед на ID.3 моделни години 2020-2022 ?
До момента намирам само решение от Kufatec:
https://kufatec.com/en/complete-set-sur ... -e11/45740
но цената е много висока - 2400 евро.
VW ID.3 монтаж на 360 градуса камера / area view
Re: VW ID.3 монтаж на 360 градуса камера / area view
Колкото и нелепо да звучи - върви питай дилъра той също каква цена ще ти даде.
Иначе е нормално да струва толкова, защото не си плащаш само за 4-те камери. Буквално в обявата ти пише - време за инсталация 8 часа. Играчка си е това.
Като цяло не си заслужава да се ретрофитва за цените на ID.3. Поне ако си в Дания - сервиза за монтаж ти е наблизо.
https://www.vwidtalk.com/threads/afterm ... ress.13972 Ето ти един човек, който също е мислел за Kufatec - ама си е взел китаец уж OEM. и е за ID.4 но надали ще има съществена разлика.
https://www.aliexpress.com/i/1005006997371686.html Тук има един китаец, ама колко е читав - Божа работа.
Иначе е нормално да струва толкова, защото не си плащаш само за 4-те камери. Буквално в обявата ти пише - време за инсталация 8 часа. Играчка си е това.
Като цяло не си заслужава да се ретрофитва за цените на ID.3. Поне ако си в Дания - сервиза за монтаж ти е наблизо.
https://www.vwidtalk.com/threads/afterm ... ress.13972 Ето ти един човек, който също е мислел за Kufatec - ама си е взел китаец уж OEM. и е за ID.4 но надали ще има съществена разлика.
https://www.aliexpress.com/i/1005006997371686.html Тук има един китаец, ама колко е читав - Божа работа.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
8 часа труд в Дания си представям колко пари ще струва и освен това е необходим "workshop with valid GEKO access", което значи, че трябва специалист.
Аз лично имах такава камера на предишния Passat, на този нямам. Понякога ми се е искало да имам, но да се вкарам в такъв филм... По-скоро ще сменя колата с такава, която има нужните екстри.
Аз лично имах такава камера на предишния Passat, на този нямам. Понякога ми се е искало да имам, но да се вкарам в такъв филм... По-скоро ще сменя колата с такава, която има нужните екстри.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
BMW G30 2017 година, оригиналната задна камера струва 930 лв, предполагам и останалите 3 са на подобна цена, та 2400 евро за комплект с монтажа не ми се струва никак зле
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Но това е цената без монтажа.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Да, не съм разбрал правилно
- mopowah
- Автомобил: 2021 VW ID3 Pro Performance Max
- Двигател:
Vlad777 написа:8 часа труд в Дания си представям колко пари ще струва и освен това е необходим "workshop with valid GEKO access", което значи, че трябва специалист.
В официалните сервизи на VW, BMW, Mercedes и подобни, трудът струва 200 евро на час
Затова като си купувам кола, винаги доплащам за удължена гаранция на употребяван автомобил - широко разпространена услуга по тези ширини.
За тази кола на 3 години платих 1400 евро за 2 годишна пълна гаранция, покриваща всичко каквото може да се развали "от предния до задния номер".
Гаранцията се плаща през дилъра при покупката, към специализирана застрахователна компания, с която дилъра има договор.
Отделно по закон дилърите на употребявани автомобили дават минимум 12 месеца гаранция за тяхна сметка, но е по-трудно да се докаже дали повредата е възникнала след покупката и т.н. И на фона на цените на колите, може би е по-добре да си платиш за допълнителната застраховка.
До тук за 8 месеца съм сменил 2 стабилизиращи щанги и централната тонколона. Части и труд поне може би поне едно 800-1000 евро.
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
Сори, ама 5 бона, дори 2-3 да е, за толкова ненужна екстра ... Малко в повече ми идва това 'да имаме'.
Не че и аз не съм така, ама да кажа
Не че и аз не съм така, ама да кажа