6 колонки .. връзване без усилвател (как?!)
- Junior
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
6 колонки .. връзване без усилвател (как?!)
Значи идеята ми е следната 4 колонки Блакпуунт от гаража ми искам да ги вържа по следният начин... 1вите 20см който са искам да си останат отзад на кората, а 10ките по малките да ги сложа във вратите на голфи... обаче искам с тези кабели който съм вързал и колонките на таблото да вържа и 10ките.... има ли сплитер с собствен малък усилвател с които да ги върза паралелно и да наваксам изгубеният сигнал...
- golf_1
- Автомобил: Audi Q7
- Двигател: CJWE
Ами във вратите ако има място за говорители би трябвало да има кабели прокарани... на един приятел 2-ката имаше 5 кабел4ета мисля ,който като махнахме говорителите на таблото имаше една буксичка от която идваше сигнала за тях и 2 от кабелчетата които отиваха във вратата излизаха от нея...
И по този начин би трябвало да стане... при него в момента си свирят тези в таблото,вратите и на кората елипси без усилвател 

- Junior
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
значи са свалих колонките от таблото ми ... и те са около 8- 9 см... и видях, че до тях идват само 2 кабелчета за + и за - .... са се чудя дали да не сложа новите 10см колинки там... или във вратите ... и още 1 въпрос... ако искам да вържа последователно 4 колонки ... с филтри дали ще стане ?! или филтъра само ще раздели ниските от високите честоти които идват от касетофона и ше ги разпредели по колонки !?
- RaZU
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
значи ако ги вържеш паралелно общото съпротивление на говорителите ще е 8 ома , а ако е последователно ще стане 2 ома ти виж сега дали на 2 ома касетофона ти ще работи стабилно и ако може да работи ги вържи на 2 , а ако не може ги вържи на 8 защото на 2 може да се прецака нещо и това е голчмата философия
в написаното по-горе се предполага че разполагаш със стандартни авто говорители който стандартно са на 4 ома!! 

- samo ra4na na zavoite
- Автомобил:
- Двигател:
Значи при последователно свързване на два 4 омови говорителя става 2 ома
това не е вярно.Не лажете колегата ще си изгори сd-то.При последователно сварзване съпротивлението се овеличава,а при успоредно намалява.Наи лесното решение на проблема е да свърйеш говорителите паралелно(успоредно)като на малките които са на таблото сваржи последователно кондензатор на плюса около 2-4мкрофарада и потози на4ин те ще свирят само високите честоти,а съпротивлението ще си остане равно на съпротивлението на другата колона която е във вратата.А ко искаш малките говорители да свирят и среди сложи 10микрофарада 

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”