5 колони към 1 касетофон ...как?

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
RossenVlad
Автомобил:
Двигател:

5 колони към 1 касетофон ...как?

Мнениеот RossenVlad » Сря 27 фев 2008 21:55

Здравейте, искам да си сложа 5-та колана в голфчето. Става дума за една стара колона от уредба или и аз не знам от какво, но имам много хувабав бас и звук като цяло. Как мога да го свържа, за да свирят всички и да не изгоря нещо?
Касетофончето ми е CD SONY от най-евтините, но свири добре и има изходи за бас туба, ако го свърза на това място само бас ли ще изкарва или какво?

Мерси предварително!

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Мнениеот 6669 » Сря 27 фев 2008 23:14

ами ако е от новите модели на Сони най евтините този изход за суб е не само за суб ами и за задни колони но без улисватил няма как да стане :wink:

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Сря 27 фев 2008 23:18

Еми щом имаш изход за туба вързваш на него,какъв е проблема? :roll: А ако нямаш такъв,взимаш плюс от единия говорител(примерно левия) и минус от другия(десния) и ако искаш тоя говорител да вади само басове,ще трябва да си вземеш и едно филтърче. :wink:

Потребителски аватар
6669

Мнениеот 6669 » Сря 27 фев 2008 23:34

kaiser666 написа:Еми щом имаш изход за туба вързваш на него,какъв е проблема? :roll: А ако нямаш такъв,взимаш плюс от единия говорител(примерно левия) и минус от другия(десния) и ако искаш тоя говорител да вади само басове,ще трябва да си вземеш и едно филтърче. :wink:
а я ми кажи ти с какво се различава минуса на лявия с този на дясния че аз нещо не разбирам от военна музика :roll: а и как ще върже колоната директно към изхода за предусилвател :roll:

Потребителски аватар
samo ra4na na zavoite
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот samo ra4na na zavoite » Чет 28 фев 2008 0:41

kaiser666 написа:Еми щом имаш изход за туба вързваш на него,какъв е проблема? :roll: А ако нямаш такъв,взимаш плюс от единия говорител(примерно левия) и минус от другия(десния) и ако искаш тоя говорител да вади само басове,ще трябва да си вземеш и едно филтърче. :wink:

При повечето НЧУ минуса е един и същ за всички канали,а при някои не но и в двата случея нищто няма да стане mhihi най много да изгори НЧУ ако е по втория начин.Мойеби изхода за суб.е с отделно стъпало и ще си работи вийждал съм го на pionerr ама изхода не е много мощен :wink:
П.П И при общия минус може да изгори стъпалото защото съпротивлението на колоната от която е взет + става много ниско и тогава тока на покои е много голям което е изключително опасно за стъпалото.

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Чет 28 фев 2008 13:50

Еми ок спецове,аз вече две години съм така пък нищо не е изгоряло. :wink:

П.п
MuTa4eTo написа:а я ми кажи ти с какво се различава минуса на лявия с този на дясния че аз нещо не разбирам от военна музика :roll:

Приятелю,а ти ако си чувал някога за стерео звук,помисли малко и ще се сетиш,защо да не вързва говорителя само на единия канал. :wink:

los_tigros

Мнениеот los_tigros » Чет 28 фев 2008 17:38

Плюса от левия и минуса от десния говорител - това е перфектния вариант.Няма грижи - нищо няма да изгори.И аз едно време бях така с един стерео говорител 30 см.Ако не ти се влагат средства в музика решението е добро!

Потребителски аватар
Nio4ak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nio4ak » Чет 28 фев 2008 19:48

най доброто решение е едно усилвателче дори и 2х10 вата
във конрад има и е 20тина лева

Потребителски аватар
samo ra4na na zavoite
Автомобил:
Двигател:

Re: 5 колони към 1 касетофон ...как?

Мнениеот samo ra4na na zavoite » Чет 28 фев 2008 23:05

RossenVlad написа:Здравейте, искам да си сложа 5-та колана в голфчето. Става дума за една стара колона от уредба или и аз не знам от какво, но имам много хувабав бас и звук като цяло. Как мога да го свържа, за да свирят всички и да не изгоря нещо?
Касетофончето ми е CD SONY от най-евтините, но свири добре и има изходи за бас туба, ако го свърза на това място само бас ли ще изкарва или какво?

Мерси предварително!

Колега не се занимавай с глупости.Тази колона само ще ти заема място и нищо няма да свири.По добре прежали малко пари за туба и усилвател и ще видиш че ще и се радваш поне една година като чуеш баса mhihi :BBQ

Потребителски аватар
6669

Мнениеот 6669 » Пет 29 фев 2008 1:53

kaiser666 написа:Еми ок спецове,аз вече две години съм така пък нищо не е изгоряло. :wink:

П.п
MuTa4eTo написа:а я ми кажи ти с какво се различава минуса на лявия с този на дясния че аз нещо не разбирам от военна музика :roll:

Приятелю,а ти ако си чувал някога за стерео звук,помисли малко и ще се сетиш,защо да не вързва говорителя само на единия канал. :wink:
добре щом казваш значи е така РАЗБИРАЧ :wink:

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”