Кабел за cd-changers JVC питане....

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
maveric
Автомобил:
Двигател:

Кабел за cd-changers JVC питане....

Мнениеот maveric » Пет 25 ное 2005 11:16

Здравейте,
попаднаха ми касетофон на JVC и cd-changers JVC били са комплект, но незнам как и защо се е изгубил кабела между тях, та въпроса ми е може ли от някъде да се намери такъв кабел и за какви парички все пак се говори, а евентуално как да му намеря схемата на кабела и да си го направя аз и дали е възможно имали нещо специално и специфично в този кабел?? 10х

Потребителски аватар
Dodi_Dogg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dodi_Dogg » Съб 03 дек 2005 2:43

Аз съм с такъв комплект и да ти кажа 4есно не е най- уда4но да си прави6 такъв кабел.Доста специфи4ен си е. Мисля 4е са около 5-6 на брой тънки кабел4ета.Ми трябва да разпита6 каде евентуално може да се продава ако ли не трее го поръ4а6 а 6е ти одрежат главата от кръста.

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Съб 03 дек 2005 17:55

DoDi_DoG написа:Аз съм с такъв комплект и да ти кажа 4есно не е най- уда4но да си прави6 такъв кабел.Доста специфи4ен си е. Мисля 4е са около 5-6 на брой тънки кабел4ета.Ми трябва да разпита6 каде евентуално може да се продава ако ли не трее го поръ4а6 а 6е ти одрежат главата от кръста.

Защо не провериш ( с омметър ) дали кабела е само кабел ( прав или кръстосан по някакъв начин ) или има и някакви схеми в буксите.
Ако е само кабел то тогава няма да е особен проблем да се направи заместител.. само малко човек трябва да се разтърси за буксите...

Потребителски аватар
bluefen
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bluefen » Съб 03 дек 2005 18:28

еми значи кабелите са доста скъпи в бг за blaupunkt бяха 85 и 120 лв
за JVC-то предполагам пак са там някаде а за правене май неста маи не е само кабел обикновен

Потребителски аватар
bluefen
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bluefen » Съб 03 дек 2005 18:58

maveric
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maveric » Съб 03 дек 2005 22:06

Благодаря на всички Ви!
Значи ..... кабела се продава само от Роял електроникс и струва 73 лв.
Аз реших, че няма да дам толкова пари за някакав си кабел....И взех че си направих един... буксите не се продават никъде или поне аз не успях да намеря, затова си разглобих касетофона и чейнджъра и махнаха оригиналните а на тяхно място сложих друга, която е като тях 8 пинова. Проблема до известна степен беше, че незнаех дали не са разменили нещо кабелите или са си директни от където излиза после там влиза..... Реших да пробвам леко на риск.... гледах да уцеля (+) и (-) за да не даде нещщо фира за другите ми казаха, че не са проблем и да се объркат с научкване се целят и няма какво да се прецака! Оказа се, че всичко си е директно от където излиза сигнала на касетофона после на същото място влиза в чейнджъра. Та мога да се похваля, че за 5лв. си направих кабел е верно загубих си 1 ден обаче сега си имам чейджър в колата :) Ако на някой му се наложи да прави тази врътка нека пише, ще опиша всичко много подробно! ;)

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”