Г3: Загадка с антена
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Г3: Загадка с антена
Взех си едно семпличко радийце за тройката. Тъй като колицата беше с изтърбушена а'ла ТНТМ аудио система от предишния собственик (оригиналната преправяна с усилвател в багажника) и впоследствие всичко извадено с изрязани най-хамалски кабели последва почти цялостно окабеляване наново. За целта цялото купе се разкости но както и да е. Та в крайна сметка така и не успяхме да изнамерим кабела за антената която е на покрива. Поначало от дупката за радиото стърчаха 5 жици - 2 от тях им намерихме приложение за евробуксата - "+" и "маса" и останаха 3 свободни - една кафява доста масивна и две сини. Тъй като така или иначе нямаше антена решихме да мушнем една от сините жици в дупката за антена на касетофончето и о, чудо! - Хванахме радио с доста задоволително качество на звука. Та в момента така си карам - с неизвестно откъде идваща синя жица бучната с изолирбан в дупката за антена на касетофона. Въпреки че радиото си се чува добре не престава да ме гложди изпълнението на тая измишльотина. Първо че не знам изобщо какъв е този кабел, второ начинът по който съм го мушнал в радиото и трето - къде е аджеба оригиналният кабел от антената? Разтърсих из форума за подобни теми - антени в калници, на задни стъкла, с усилвател на задна врата и прочее. Но където и да е дори нямам и идея къде може да е затрит кабела от нея и какво аджеба съм вързал в момента в буксата на радиото
Някакви предположения?

- edisonov
- Автомобил: VW Golf 8 Variant
- Двигател: 2025
На Аудито(80-ка) ми беше така до радиото стигаше кабел ма антена нямаше. Но не хващаше много добре с този кабел. по късно разбрах , че за антена служел един от реотаните на задното стъкло. За целта имало и някъкв усилванел на антената който при мен явно неработеше и от там идваше проблема с недоброто хващане. И за по лесно накрая си сложих една вътрешна антена дето хваща прилично и до сега още си джитка така.
-
- Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
- Двигател: 2015
Някои от антените имат вграден антенен усилвател.Тои представлява
един соленоид, проводник, навит около централната мачта и така са импрегнирани заедно.На този проводник се подава + 12 волта, когато се включи радиото. Него може да го намерите в общия сноп проводници, които отиват към радио -сд то.
Ако този проводник не е захранен с +12 волта, качеството на сигнала и неговата сила са много слаби.
един соленоид, проводник, навит около централната мачта и така са импрегнирани заедно.На този проводник се подава + 12 волта, когато се включи радиото. Него може да го намерите в общия сноп проводници, които отиват към радио -сд то.
Ако този проводник не е захранен с +12 волта, качеството на сигнала и неговата сила са много слаби.
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB -2 0 4motion

-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB -2 0 4motion

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”