:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

слаба мощност на мощни тонколони ?

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

слаба мощност на мощни тонколони ?

Мнениеот Peteff » Пон 18 авг 2008 17:42

колеги решил съм да си взимам говорители за задните врати на пасата.става въпрос за http://caraudio-bg.com/MS6Amidbass.htm или http://caraudio-bg.com/r6midbass.htm имам си високи в корите на колата.гледам че едните за 80 а другите 100 вата и се чудя какво ще стане като ги свържа към оригиналния ми касетофон гамма които предполагам е около 30 вата . в смисъл ще свирят ли добре или ще дойде слабо касетофончето за тях.може би трябва да търся по слаби тонколони,около 50 вата. какво ще ме посъветвате колеги ?бтв някои знае ли колко вата е оригиналната гамма на пасата ми . мисля че гама 4 се води но не съм сигурен.мерси предварително на отзовалите се

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пон 18 авг 2008 17:54

Параметъра, който трябва да те интересужа е този: Sensitivity: ** dB (1W/1m)

Едните са 90dB а другите 87dB, а тея 3 dB разлика са много (за да се увеличи звуковото налягане с 3 dB трябва да удвоиш подаваната мощност)

Ако знаеш колко dB е чувствителнистта на твоите "пищялки" (високочестотни (ВЧ) говорители) си търси мидбас със съшата.

ПП имай в предвид, че и двата са доста добри и въпроса с ватовете не трябва да те вълнува.

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Пон 18 авг 2008 19:05

така като ги гледам не пише . само пише jcb isophon отзаде на тях . става въпрос за оригиналните пищялки . кои да избера все пак ? дайте някакви др. модели все пак

Потребителски аватар
Nikito_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nikito_ » Вто 26 авг 2008 23:08

На твоя кацетофон мощноста му е не повече от 15-20 вата RMS. А иначе като ти са по мощни колоните ще се получи изкривяване на звука много рано.

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Сря 27 авг 2008 6:30

и все пак си порачах http://caraudio-bg.com/r6midbass.htm . до 1-2 дена ще пристигнат.далеч няма да свирят както им се полага с оригиналния касетофон който ще ги храни за сега , но по нататака ако взема усилвател може да ги вържа към него. чудя се дали да не ги сложа предни ?! ще ги пробвам и отзад и отпред как свирят и като ги чуя ще реша . може да взема още едни такива за предни , ще му мисля .само с цъткалката незнам как ще свирят. може да искат някакво резисторче.до седмица предполагам ще съм ги сложил и ще споделя каква е свирията с тях :)

Потребителски аватар
baivan
Автомобил: Vento
Двигател: 1.8T

Мнениеот baivan » Сря 27 авг 2008 7:42

Чакай сега чакай.
1- За какво да го искат тва резисторче неможах да разбера?
2- Няма смисъл да купуваш усилвател за тия говорители, те са около 20-30W мах, не гледай това което пише.
3- Гамата няма да може да ги захрани добре около 22 в ли беше на канал не си спомням точно, но това не означава че ще започне да криви - няма такова нещо, затова вместо усилвател те съветвам да си вземеш едно хубаво мп3 (4х50, 4х55W уж, за коет не казват на колко % изкривявания ги вади ама както и да е) което ще ги захрани от хубаво по хубаво и най-важното - пъхаш 1 диск 130 песни и само цъкаш копчето "next"

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Чет 28 авг 2008 18:51

не искам да сменям оригиналния касетофон колега - свети като таблото . за мп3 съм си сложил едно устройство с което слушам музики от флаш памет.даже тема за монтажа бях пуснал - http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=97547&highlight=
усилвател мисля да слагам ако сложа и бас каса и евентуално тогава да ги закача кам него тези тонколони . като видя как свирят на касетофона ще реша какво да правя . относно резисторчето - един познат ме посъветва да сложа за да се изчистят високите , ако не свирят добре с тези тонколони ( на един канал са с цъткалките ) . като ги сложа ще споделя как свирят от гамата .

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”