:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Връзване на усилвател - проблем

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
doko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Връзване на усилвател - проблем

Мнениеот doko » Съб 13 сеп 2008 9:40

CD-то ми е LG 3900. Усилвателя е някаква куче марка, но работи - пробвал съм го и захранва доволно на бридж. Касата ми е "homemade" но и нея съм пробвал и свири добре. Кабелите са ми чисто нови.
Проблема е там че CD-то ми има два изхода за усилвател ( 4 букси) а усилвателя 2. В усиллвателя си ми отиват 2-та чинча а другите 2 чинча от към цд-то в който и 2 букси да сложа усилвателя тръгва, но свири многоооо слабо. Дали проблема ми е в CD-то. Трябва ли да е само с 2 букси за усилвател или пък усилвателя ми да е с 4.
Друго нещо което ме притеснява е че CD-то няма изход от който да взема захранване за това най - тънкото кабелче което е от цд-то към усилвателя. Тааа вместо от цд-то го взимам директно от акумулатора.
Извинявам се за нескопосаното обяснение. Някой ако ме е разбрал и може нека помага :wink:

Потребителски аватар
baivan
Автомобил: Vento
Двигател: 1.8T

Мнениеот baivan » Съб 13 сеп 2008 10:06

Щом CD-то няма това кабелче(стендбай). Няма да хващащ стендбая на усилвателя направо от акумолатора, защото ще работи постоянно. Главния + - дебелия кабел се хваща директно от акумолатора, а тънката(стендбая) през ключе. За чинчовете....казваш че си пробвал усилвателя и свирел добре(явно с друго сд) Няма значение че има ЦД-то 4 чинча, ти си хващаш два. Виж кво пише на тях, може да са 4 изхода(4 канала). Ми явно в сд-то е проблема.

Потребителски аватар
doko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doko » Съб 13 сеп 2008 10:52

baivan написа: Няма значение че има ЦД-то 4 чинча, ти си хващаш два. Виж кво пише на тях, може да са 4 изхода(4 канала). Ми явно в сд-то е проблема.

Точно в упътването на цд-то и аз останах с впечатление че са 4 изхода/канала.
Преден ляв, преден десен, заден ляв и заден десен.
Това какво ще рече :oops:

Потребителски аватар
baivan
Автомобил: Vento
Двигател: 1.8T

Мнениеот baivan » Съб 13 сеп 2008 12:26

Ще рече, че от които и два чинча да хванеш сигнала е все тая. Виж дали сд-ти няма некви настройки за намаляване на звука на тия изходи. Ако няма значи си е към общото усилване. Ако пък може да се регулира отделно сигнала подаван към чинчовете го усили. Ако всичко е усилено и пак свири слабо усилвателя, а с друго сд свири добре змачи че на цд-то му има нещо.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”