:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Говорителя замириса ?

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
CESC
Автомобил: B8 Variant
Двигател: TDI
Контакти:

Говорителя замириса ?

Мнениеот CESC » Чет 25 сеп 2008 0:01

Ейсига като се прибирах и надух малко повечко музиката.Вкарах колата в гаража вадя една чанта от багажника и странна миризма.Идваше от субуфера но си свиреше.После усилих малко и наистина от басрефлекса излизаше тази миризма.Нямах време да го оглеждам но на прав поглед мембраната беше здрава,но пък свиреше някак необичайно
Та според вас има ли още хляб в този говорител или да търся друг :?

los_tigros

Мнениеот los_tigros » Чет 25 сеп 2008 8:25

Слушай си спокойно.Като се пренапрегнат почват да миришат басовете.Ако почне много да мирише обаче изключвай веднага.

Потребителски аватар
malolitrajkata
Автомобил:
Двигател:

Re: Говорителя замириса ?

Мнениеот malolitrajkata » Чет 25 сеп 2008 9:22

CESC написа:на прав поглед мембраната беше здрава,но пък свиреше някак необичайно
Та според вас има ли още хляб в този говорител или да търся друг :?

стопил си намотката , така де изолацията се е прецакала и е направила късо , мембраната ти е здрава , но не се мърда, което е равно на повреда на която майстора и е нов ,а може и да ти го оправат , вариантите са два - благоевград - високоговорители ад и в пловдив правят тракава процедура, но няма да сирне като заводско
мисли за нов говорител

Потребителски аватар
hristov_GL
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hristov_GL » Чет 25 сеп 2008 14:42

намотката се навива върху шпула ! тя е от пластмаса (полиетилен или пропилен,ба ли му маиката кво е) и си я преебал! от тука нататък е върпос на време да се стопи и да слепне с магнита и баса ти е за пренавиване и нова шпула.по добре сега да го оставиш на сервиз щото като я разтопи после 6е махат и мембраната от шасито ,че да го чистат от стопеното и става дълга и широка..... карай го сега на сервиз ако си струва говорителя ,ако не-хвърляй го и си земай нов!

Потребителски аватар
Marto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto » Чет 25 сеп 2008 17:58

Колега моя пайнер го имам от доста време и често му се случва да понамерисва ама няма ядове. Слушай си го смело, и ако изгори тогава мисли за сервизи (най добре за нов)

Потребителски аватар
CESC
Автомобил: B8 Variant
Двигател: TDI
Контакти:

Мнениеот CESC » Чет 25 сеп 2008 18:54

Marto написа:Колега моя пайнер го имам от доста време и често му се случва да понамерисва ама няма ядове. Слушай си го смело, и ако изгори тогава мисли за сервизи (най добре за нов)

И аз съм на това мнение.
Благодаря на всички за отговорите !

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Чет 25 сеп 2008 21:13

CESC написа:
Marto написа:..... Слушай си го смело, и ако изгори тогава мисли за сервизи (най добре за нов)

И аз съм на това мнение.
Благодаря на всички за отговорите !

Понякога в такива случаи се тръгва и по майстори на усилватели :wink: . Ако има навивка(-ки) накъсо високоговорителя ще свири почти като нормално , но ще грее и "трови" здраво усилвателя .

los_tigros

Мнениеот los_tigros » Съб 11 окт 2008 6:36

.
Понякога в такива случаи се тръгва и по майстори на усилватели :wink: . Ако има навивка(-ки) накъсо високоговорителя ще свири почти като нормално , но ще грее и "трови" здраво усилвателя

Ти знаеш,че моите басове като ги напъна много също почват да замирисват.(поне силата ти е ясна)Кени обаче ми е казвал,че не е проблем.Аз затова и не се притеснявам.моите може би са по-държаливи.Все пак се казват "Аудио бан Iммортал.)По принцип тая работа мисля да я прекратя.Не върви

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”