На тези "говорителчета" няма значка от макрака, какъвто и да е от новите усилватели ще ги изтърбуши, че даже и моя вехт ЦД-плеяр
Но за да усетиш масаж на бъбреците си трябва минимум 2х8" или 1, 2х10" .Що се отнася до мек басс, в последно време всички производители на суб-говорители са се юрнали да правят по-мощи басове или да го кажа по-друго яче - тупалки. Мембрана от гума ?!? и конус от пластмаса, каде изчеза старата пресована хартиена мембрана . То е ясно що е тай - за да се намали размера на кутията за говорителя и за да носи на повече сосидж (на английски наденица ма аз така му викам на power-a

) Ако искаш истински суб-говорител ти трябва според мен нещо с хартиен конус и много тънка и с голяма площт гумена мембрана. Гледал съм ги MEGAVOX имат нещо подобно но никога не съм ги заслушвал. Попаднах наскоро и на Blaupunkt Velocity или VW му беше модела не е много скъп. Аз съм намерил място в багажника на моя галфон за почти всичко

12" Бас-каса (имай в напредвид че колкото по-голяма тавата толкоз по плътен звук дава), усилвател, газова бутилка резервна гума 15" (пълноразмерна

) туби и резервни части. Само че куфара с инструмента за първа помощт остана между седалките

. Та значи най-ефтиния двуканален усилвател и подходяща кутия за 10"-ката . Ташака дето всички го ядем с тез голфове е че хетчбек моделите убиват всички суб басови честоти.Давам жега на волумето вътре лошо ми става излизам от колата затварям вратата и тишина

Много прост пример: Имам дървена кора от 16мм усб на мястото на оригиналната и две елипси елит 6х9" , сложих 10" бас в багажника ефект е= или по-малък от 0 и 1/2 само почна леко да се клатушка купето, наложи се да преправям концепцията с 12" бокс което ме задоволява за сега. Но ако си направиш дървена кора облицоваш я с каквото намриш да не скърца и поприхванеш тук там да не лопа из дупките каквито и елипси 6х9" да сложиш ще умреш от кеф 2-3 месеца
Нема се плашиш като казвам Elite много съм доволен от марката за сега

Ако не ми вярваш ела че ти покажем лично даже съм навит да те убедя ще сваля моите елипси и ще сложим твоите на техното място да видим за 2,3,4 -пъти повече пари дето ги давате за "марка" има ли същата разлика в пъти
Малко ми е размешана мисълта ама ако фанеш и половината от това дето съм казал ше се оправиш