:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Задните 2 колони не свирят, как се свързват?

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
amonik
Автомобил:
Двигател:

Задните 2 колони не свирят, как се свързват?

Мнениеот amonik » Нед 19 окт 2008 14:59

Здравейте колеги, имам VW Венто със фабрични 6 говорителя (по 1 на всяка врата и 2 на таблото отпред), колата я купих без CD и си купих едно sony, на което пишеше 4 по 52 вата. колата си имаше букси и направо го свързах и тръгна, обаче задните 2 колони не свирят на задните врати. Не разбирам много от кар аудио и незнам проблемът в цд-то ли е или в свързването на колоните, и как да го оправя, благодаря ви предварително

Потребителски аватар
CESC
Автомобил: B8 Variant
Двигател: TDI
Контакти:

Мнениеот CESC » Нед 19 окт 2008 16:35

предполагам не си сменял никакви кабели а само си закачил новия плеър.Следователно всичко трябва да е ок.Виж в настройките на плеъра да не е настроен само предните да свирят има и други вариянти но вече е по-сложно

Потребителски аватар
dinkonikolaev
Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
Двигател: PF AAM

Мнениеот dinkonikolaev » Нед 19 окт 2008 17:32

а може задните колони изобщо да не са свързани с ЦДто ако е така трябва да окабеляваш :?

amonik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот amonik » Нед 19 окт 2008 20:37

да, направо го закачих, утре ще проверя в настройките на плеъра, а вече ако не е от тях, ще му мисля

amonik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот amonik » Нед 19 окт 2008 21:23

значи цд=то ми е CDX-GT424U на Sony http://www.sony.bg/product/ica-cd-tuner ... nicalSpecs притеснява ме че пише 4 по 52 вата, тъй като наистина в момента свирят 4 колони, но останалите 2 не свирят

Потребителски аватар
XPLOD119
Автомобил: Seat Ibiza
Двигател: Asz 2005г

Мнениеот XPLOD119 » Нед 19 окт 2008 22:46

Колега гарантирам ти че не е от плеара фабрично сонито е нагласено всичко което се включи да свири а това че пише 4 Х 52 да не те притеснява търси по кабелите

Потребителски аватар
Nesh
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nesh » Пон 20 окт 2008 11:50

Може би просто тези две тонколони отзад са изведени с отделна букса и трябва да ги свържеш със съответна задна дясна и задна лява . Само се опасявам да не му дойде множко на сонито .. :)

Потребителски аватар
dinkonikolaev
Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
Двигател: PF AAM

Мнениеот dinkonikolaev » Пон 20 окт 2008 16:40

дам по добре се разтършувай малко и ако го намериш ако искаш връзвай да не да стане както каза по горе колегата :wink: ЦДто ти да пръдне в вряла вода

amonik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот amonik » Пон 20 окт 2008 19:59

ами тогава ще карам така. то при мен отпред свирят 4 колони и на мен ми стига, и тия отзад да свирят едва ли ще забележа много. подразних се че не свирят, та затова реших да ви питам. Иначе днес го ръчках и не е от настройките на сонито. мерси на всички за мненията.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Вто 21 окт 2008 10:15

По принци предните колони на тази кола се състоят от нискочестотен във вратата и високочестотен в таблото, демек тези 2 говорителя правят една тонколона(това е така заводско, но не е сигурно дали в твоята все още е така). Така, че ако говорителите отпред са оригинални или сменени с друга двулентова система няма проблем да вържеш и задни. Друг е варианта, че дори и заводско колата може да е излязла без говорители в задните врати, а само с капаци.

А това, че си включил Сонито сам означава че ако е било в гаранция вече не е.

Най добре първо виж дали изобщо има говорители в задните врати и ако има утиди в сервиз да ти ги свържат.

Много си ми далеече мама му стара, иначе щях да ти я свъша тая работа за едно кафе :D

amonik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот amonik » Сря 22 окт 2008 11:48

пича от техномаркет каза че за сони не се иска да се ходи в сервиз за монтаж, а за панасоник и пайнер трябва. ако наистина гаранцията не важи вече и ако нещо недей си боже се счупи, аз го запомих кой е, ще отида и аз да му счупя на него нещо :lol: за това дали изобщо имам колони във вратите не съм се сещал да погледна, после ще видя. а иначе може да пием и уиски вместо кафе, ама трябжа да си ходим с такси после.

Потребителски аватар
stenly_m
Автомобил: GOLF 4 TDI
Двигател: ASV
Контакти:

Мнениеот stenly_m » Сря 22 окт 2008 12:40

и аз имам съмненя, че може и да няма отзаде колони...и моя голф и пасата 2007!!! и той нямаше задни колони...така че вероятно може да няма :)

aldo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот aldo » Пет 24 окт 2008 13:39

колега аз имах съ6тия проблем зна4и кабелите на задните колони минават по край врата и най вероятно са се откачили познай за6то като се отваря и затваря врата много пъти и т.н така 4е ви6 там и 6те си оправи6 проблема

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”