:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Говорители на кората отзад или активен буфер в багажника?

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Говорители на кората отзад или активен буфер в багажника?

Мнениеот Anbuch » Пет 07 ное 2008 22:15

Искам да подобря малко звука в колата си и то не с цел да рекламирам музикалните си предпочитания пред всички околни ,а само малко да вдигна силата на звука ,както и да вземат да се чуват що-годе тия ударни инструменти......

Плеара ми е PIONEER DEH-2920MP
на каналите за предни съм вързал Boschmann ALX 442giga в таблото ,а на каналите за задни HERTZ DSK 165 ,които са монтирани във вратите ми отпред. Отзад нямам нищо :roll:

Дават ми се не повече от 150-200 лв

Според вас кое е по добрият вариант:

1. Да елиминирам така и така гадно свирещите Boschmann ALX 442giga и на тяхно място да закача 2 говорителя на кората отзад (не оригиналната- ще си правя ,ако се наложи) Мисля ,че за 150 лв ще мога да си купя доста добри

2. Нито да правя кори ,нито да елеминирам едните колони ,нито да треперя да не ми вдигнат задната кора наркоманчетата ,ами да си взема един активен буфер ,па макар и най-евтиния който има на пазара и това е
http://www.pazaruvaj.com/avtokoloni-c36 ... 53046.html
Изображение

Някой имал ли е такъв?

Въпроса ми не е дали този буфер ще е по-добре или да си купувам отделно усилвател за 150-тина лв и отделно буфер за пак толкова и т.н. Въпроса е този буфер ли или говорители на кората

Честно казано по примамливо ми се струва буфера ,защото не рядко ще ми се налага да го местя насам-натам из колата заради ползването на максимума от багажника ми и честата необходимост от демонтаж на кората

п.п. Полчо е хечбек

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Съб 08 ное 2008 13:17

Boschmann-a :arrow: в кофата.
Отпред в таблото хубави 10 см - Има едни Сонита по 45 лева,двуканални,хубаво свирят - имам и съм доволен.
Херцовете да си седят.

Бас касичка - да.
Ако е от активните - има едни модели на Pioneer,дето са просто паралелепипеди като форма,цена на ново - ок.400 лева,ама има и на старо.Свирят арно.

Колони на кората - няма сми.Няма да има бас,като от касичка.Опит имам аз....вервай ми :D .

Потребителски аватар
ДАНЧО
Автомобил: Audi A4 B6
Двигател: AVB 2003

Мнениеот ДАНЧО » Съб 08 ное 2008 13:27

А защо не и двете, добави още около 50 лв и ще имаш : 4 колони (две отпред,две на кората) лично мойте са BLAUPUNKT и съм много доволен говоря за слушане в колата а не да правя дискотека.Отзад в багажника слагай каса и си №1 .

Потребителски аватар
malolitrajkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот malolitrajkata » Съб 08 ное 2008 17:27

помисли върху варианта да имаш 4 тонколони 2 отпред и 2 на кората + буфера , това ще е най-задоволителния вариант , но трябва да си сметнеш и около 30 лв за кабели за суба :wink:
пп не държи на марка вземи някакви елипси (има на цена от около 30 лв ) и ще останеш мн по-доволен от маркови такива.
всичко на всичко:
каса-150
кабели - 30
елипси30
общо: 210лв

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Съб 08 ное 2008 19:27

Аз съм против тонколоните отзад.Защо?
Никаква работа не вършат(когато са само на плеър и когато са под 300 лв), при силен бас не се чуват,не се чува кик-бас.
Аз съм за хубава предна линия (колкото се може по-скъпа) и бас в багажника.

derkishev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Към темата

Мнениеот derkishev » Пон 10 ное 2008 13:57

Един съвет - Използвай само оригиналните места за говорители! Ако ще слагаш нещо на кората - по-добре недей, особено като имаш места във вратите отзад. Една прилична бас каса + усилвателче за нея е перфектно. ако сложиш елипси, ще ти трябва усилвател за тях освен ако не изключиш заводстата си задна линия, което определно ще е по-зле. Замисли се, чуваш предимно предните говорители, тези отзад са за задние пътници. Та за баса, слагай какъвто си избереш, определено ще си по-доволен. А ако си държиш на елипсите - нужни са ти висок клас примерно hertz Hi energy, и усилвател за тях, за да ги използваш по предназначение, иначе елипси без усилвател е слаба история

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот тръба » Пон 10 ное 2008 19:46

Аз съм със същата бас каса. Екстра е. Нямам никакви забележки. Към нея си вървят и пълен комплект кабели. Предполагам е варианта с вградения усилвател. Ръснах се 139лв.

Потребителски аватар
kosigin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kosigin » Вто 18 ное 2008 22:42

аз сложих пълен комплект--2 колони.бас каса.и усилвател -всичко BLAUPUNG--450 лв. много е добро....работи ве4е над 1 година и звука е як....

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Сря 19 ное 2008 10:19

Изхвърли Бушмените та каде хора не минават и на тяхно място посастави високочестотните говорители от Hertz-а, връзваш му филтрите на предни и отзад на кората посади ей това http://avitel-bg.com/for_the_mobile/speakers/6x9__speakers/ecx_690/ или Helix E 169 ESPRIT и глей к'во става.

6/9 инча вадят доста прилични ниски честоти и големия плюс е, че седящите от зад няма да чуват само бум бум, а и си имаш багажник :)

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Сря 19 ное 2008 10:52

Тръгнах по друг път :wink: :

http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=116242

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”